zenesz_logo.pngA Yamaha új digitális pultjainak használatakor a hangmérnök valóban úgy érezheti, hogy szabad kezet kapott, és kreativitása korlátlanul kibontakozhat.

 

photolibrary_mixer_tf5_front_700.jpg

 

Yamaha TF5 

 

 

„A Yamaha beszállt a versenybe!” - így foglalhatjuk össze röviden a Yamaha TF keverő piaci megjelenését. Az egyszerűen használható, kis és közepes hangosításokhoz ideális keverők piacán jelenleg is sok szereplő van, de biztosak lehetünk benne, hogy a kifejezetten jó ár-érték aránnyal piacra lépő Yamaha pult jelentősen átalakítja az eddig kialakult erőviszonyokat.

 

A hangmérnökök igényeinek maximális figyelembevétele mindig fontos része volt a Yamaha filozófiájának. Egyértelmű, hogy ennek is része volt a zászlóshajó RIVAGE PM10 digitális keverőpult, valamint CL és QL sorozatok modelljeinek látványos sikerében. A Yamaha szerint a siker kulcsa a felhasználó kreativitásának abszolút támogatásában rejlik.  A Yamaha új digitális pultjainak használatakor a hangmérnök valóban úgy érezheti, hogy szabad kezet kapott, és kreativitása korlátlanul kibontakozhat.

 

 

 

photolibrary_mixer_tf5_rear_700.jpg

 

Yamaha TF5 

 

 

 

A TF sorozat modelljeiben alkalmazott TouchFlow Operation™ technológiának köszönhetően a keverő felhasználója példátlan szabadsággal és gyorsasággal reagálhat a zenére és a színpadon álló művész előadására, új szintre emelve a közös munka lehetőségeit. A TouchFlow Operation kezelőfelületét érintőképernyős kezelésre optimalizálták, még pedig úgy, hogy mind a tapasztalt mérnökök, mind a területet kevésbé ismerők könnyedén elboldogulnak vele. A D-PRE™ előerősítők eltárolható és előhívható beállításai is segítik a hangmérnök munkáját, a kifinomult élő felvételi lehetőségek tovább tágítják a pult használatának lehetőségeit.

 

 

 photolibrary_mixer_tf3_700.jpg

 

 Yamaha TF3 

 

 

 

Ha az EQ, vagy más paraméter extra pontosságú beállításához szükségét érezzük a fizikailag megfogható gombbal történő szabályzásnak a Touch & Turn potméterrel ezt könnyedén megtehetjük. Négy további – a felhasználó által definiálható – gombot is találunk az érintőképernyő alatt, melyeket pl. a kompresszor küszöbértékéhez, az EQ Gainhez, vagy más olyan paraméterhez rendelhetünk, amiket gyorsan akarunk elérni. A YAMAHA TF jövő évben bemutatandó digitális csatlakozó felülete DANTE alapú, ami jelenleg a legelterjedtebb piacvezető digitális protokoll. Az új Yamaha pultokban számtalan további praktikus kényelmi funkció áll rendelkezésünkre, melyek mögött mindig ott van a páratlan Yamaha know-how.

 

Az INTERTON Group a közeljövőben - kijelölt viszonteladóinak – workshop keretében mutatja be a Yamaha TF-et.

 

Az INTERTON Group saját – kifejezetten pozitív - tapasztalatokkal is rendelkezik már a pulttal kapcsolatosan: a szolnoki Agóra audiovizuális rendszerének építésekor és az Egri Vár új audiovizuális rendszerének építése során is a Yamaha TF-et használták. A legszélesebb nyilvánosság a Budapest Music Expo INTERTON Group standján ismerkedhet meg a YAMAHA TF-el.

 

 

 

 

YAMAHA TF INTERTON Group árlista: Yamaha árlista

Bővebben a YAMAHA TF-ről és technikai specifikáció: Yamaha TF
Interton Group