zenesz_logo.png



Ez a meglehetősen kifinomult szerkezet alkalmas egy effekt, vagy akár egy egész effektlánc nem kívánatos zajainak kiszűrésére.

 

eh-nano_silencer_350_crop.jpg

 

 

A sok különféle effektet, különösen a zajosabb high-gain (nagy jelet szolgáltató) pedálokat használó gitárosok igényeinek kielégítésére az EHX kifejlesztette Silencer névre hallgató zajcsökkentő pedálját. Ez a meglehetősen kifinomult szerkezet alkalmas egy effekt, vagy akár egy egész effektlánc nem kívánatos zajainak kiszűrésére.

 

A Silencer pedált három kezelőgombbal lehet igényeinkhez, játékstílusunkhoz és persze effektjeinkhez hangolni. A Threshold gombbal a küszöbértéket állíthatjuk be (amikor nem játszunk, milyen jelszint alatt húzza le a hangerőt a zajzár), a Reduction potival a szintet szabályozhatjuk, ahová a csökkenti a jelet, a Release pedig azt szabályozza, hogy a jel küszöbérték alá csökkenése után mennyi ideig engedje át a zajzár a jelet. Ez az érték 8 és 4 ms között állítható.

 

A pedálon ¼ inches Input, Output, Send és Return jack aljzatokat találunk. A jobb eredmény elérése érdekében a zajosabb effekteket (torzító, overdrive stb.) célszerű a pedál Send csatlakozója segítségével sorba kötni, és a Return aljzaton visszavezetni kimenetüket a pedálba, a reverb, delay effektek pedig kerülhetnek a Silencer kimenete után. A lábkapcsolóval a bekapcsolt zajzár, és a pufferelt bypass mód között válthatunk. A pedál EHX9.6DC adapterrel (külön kell megvásárolni) vagy 9 V-os elemmel üzemeltethető.

 

 

A Silencer javasolt kiskereskedelmi ára $76.80 és már augusztustól kapható.

 

A gyártó weboldala: http://www.ehx.com/