zenesz_logo.png



A Boss új, nagytudású, 12 féle jól megkülönböztethető delay típust kínáló, loop funkcióval, MIDI és USB csatlakozóval ellátott, nagy LCD kijelzős digitális effektet mutatott be.

 

dd_500_angle_620.jpg

 

 

A DD-500 a Boss legújabb technológiája mellett 12 jól megkülönböztethető delay fajtát, szuper hangminőséget, látványos kijelzőt, könnyű kezelhetőséget, MIDI kompatibilitást és patch memóriákat kínál a felhasználóknak. Mindezt egy kompakt kivitelű effekt pedálba építve kapjuk, amely könnyedén elfér bármilyen pedálboardon. A delay típusok egyedi hangi jellemzőit és tökéletes zeneiségét a 32-bit/96 kHz-en dolgozó DSP technológia biztosítja.

 

A 12 delay mód között találunk alap delay effekteket, meleg, analóg visszhang típusokat, összetett, modern visszhangokat, melyek egyedi jelfeldolgozó technológiákat alkalmaznak. Külön említést érdemel a Vintage Digital mód, amely a 80-as évek első digitális visszhangjait emulálja, közöttük olyan népszerű és keresett effekteket, mint a Roland híres SDE-2000 és SDE-3000 rackbe szerelhető egységei és a Boss DD-2 pedál.

 

 

 

 

dd_500_back_650.jpg

 

 

 

 

Kézre álló gombok segítik a felhasználót a paraméterek gyors beállításában. Mindegyik delay típus tartalmaz egy félparametrikus, négysávos hangszínszabályzót, moduláció állítási lehetőséget és több más szabályozható paramétert, melyek az effektezett hang rendkívül széles keretek között történő finombeállítását teszik lehetővé. A beépített, nagyméretű LCD kijelző növeli a DD-500 használhatóságát és képességeit, tiszta, jól látható módon mutatja késleltetési időt, a programhely számát, és más paramétereket, egyszerűvé, vizuálissá teszi az eszköz kezelését.

 

A kezelőgombokra különféle funkciókat jelölhetünk ki, ami tovább növeli az effekt sokoldalúságát. Alaphelyzetben az A, B és TAP/CTL lábkapcsolókkal két patch-et, a bypass- és bankválasztást valamint a Tap Tempo-t kezelhetjük. Ugyanakkor a kapcsolók működését testreszabhatjuk, így lehetőségünk van három különböző delay patch elérésére, vagy a Tap Tempo helyett más valósidejű funkciók – Warp, Twist – kezelésére is. Az effekthez külső expression pedál is csatlakoztatható, ezzel további paraméterek szabályzása lehetséges, a MIDI ki- és bemenet pedig még bővebb és bonyolultabb beállítási lehetőségeket kínál.

 

Az eddig felsoroltakon túl a DD-500 Phrase Loop funkcióval is rendelkezik, így 60 másodperc sztereó, vagy 120 másodperc mono felvételi idő áll rendelkezésünkre. A fedélzeti USB csatlakozó a számítógépekhez történő egyszerű csatlakozást garantálja.

 

A DD-500-ban a „száraz” gitárjel 100 százalékban analóg marad, és választhatunk a pufferelt bypass és a true-bypass működési mód között. Az effekt 4 db AA méretű elemmel, vagy külön megvásárolható adapterrel üzemeltethető.

 

 

 

A DD-500 hazai ára: 114 900.- Ft.

 

Bővebben: Boss