zenesz_logo.pngA Roland Jazz Chorus erősítő sorozata 40 éves múltra tekint vissza, a cég az eseményt az új JC-40 kombóval ünnepli, amit a nyári NAMM Show-n mutatott be.

 

 image_700.jpg

 

 

 

Bármilyen furcsa, az ikonikus Roland Jazz Chorus sorozat már 40 éve létezik. Az évforduló alkalmából a cég kihozta új JC-40 erősítőjét. A koncertezésre született kompakt 40 wattos sztereó erősítő legfőbb jellemzője híres “tiszta Jazz Chorus” hangszín és a gitárosok által évtizedek óta nagyra tartott Dimensional Space Chorus effekt. A kifinomult fedélzeti effekteket, az első panelen található, sztereó pedálok számára kialakított sztereó bemenetet, mellyel multi-effektek és erősítő modellező eszközök is jól használhatók, már a mai kor gitárosai számára fejlesztették ki.

 

Az először 1975-ben bemutatott Jazz Chorus sorozat dobogós helyezést ért el a professzionális gitárosok képzeletbeli erősítő ranglistáján. A JC a tiszta gitárhang védjegyévé vált, hangja generációkon keresztül volt hallható a legkülönfélébb stílusok népszerű felvételein. A sztereó erősítőrendszer és az egyedi Dimensional Space Chorus effekt olyan mélységet és dimenziókat kölcsönzött a gitárhangnak, amit semmilyen más erősítővel nem lehet elérni.

 

A JC-40-nel a gitárosok most egy kisebb méretű erősítőben lelhetnek rá erre az eredeti, szinte már ipari szabvánnyá vált hangzásra és élvezhetik a kisebb-nagyobb finomításokat, újításokat. Két független végerősítő és egyedi tervezésű 10 inches hangszórók szállítják az ütős sztereó hangot, ami biztosan nem vész el a zenekarban. Mindezt olyan masszív és turné-álló kivitelben, ami hosszú évekre megbízható működést garantál mind színpadon, mind stúdióban.

 

 

 

jc_40_back_gal_650.jpg

 

 

 

Az átdolgozott Dimensional Space Chorus fix és manuális módjai jelentősen növelik a kórus állítási lehetőségeit, a megújult sztereó vibrato és zengető gyönyörű hangzásokat kínál. A beépített torzítót is továbbfejlesztették, meleg és karakteres hangja minden stílusú zenében jól használható.

 

A megszokott mono bemenet mellett a JC-40-en igazi sztereó bemenetet is találunk, ami lehetővé teszi, hogy külső sztereó pedálokkal – pl. delay, reverb és más modulációs effektek – széles, mindent körülölelő hangzásokat érjünk el, két erősítő használata nélkül. Az új kombó kiválóan alkalmas olyan külső eszközökkel történő használatra, melyek erősítő modellező, multi-effekt és/vagy szintetizátor technológiát alkalmaznak, ilyen például a GT-100, GP-10, és az ME-80 a BOSS-tól és a GR-55 a Rolandtól.

 

 

 

 

jc_40_angle_zoom_650.jpg

 

 

 

 

A JC-40 hátsó paneljét szinte mindenféle csatlakozóval ellátták. Az effekt hurok mono és sztereó eszközökkel is működik és választható a soros, vagy párhuzamos üzemmód. A vonalkimenetek mono vagy sztereó jellel tudnak keverőpultot vagy felvevő eszközt táplálni, de természetesen fejhallgató kimenet is rendelkezésünkre áll. Az erősítőhöz lábkapcsolók is csatlakoztathatók, melyekkel ki és bekapcsolhatjuk a JC-40 kórus, vibrato, reverb és torzító effektjeit.

 

Főbb jellemzők:

 

40 W teljesítményű gitárkombó
Bal/mono és jobb bemenet
Effekt hurok send és left/mono, valamint right/return 6,3 mm-es jack aljzatokkal
2 db 10 inches hangszóró
Kezelőszervek: hangerő, 3 sávos EQ, torzító, reverb, speed, depth potméter, bright, vibrato/kórus és effekt hurok kapcsoló
6,3 mm-es jack fejhallgató kimenet
Lábkapcsoló bemenet a beépített effektek kapcsolásához
Méretek: 592 x 251 x 436 mm
Súly: 15,8 kg

Bővebben: Roland

Akit érdekel, ezen az oldalon nézheti meg a Roland Jazz Chorus elmúlt 40 évének történetét.