zenesz_logo.pngAhogy tegnapi cikkünkben írtuk, az ESP a 2015-ös nyári NAMM Show alkalmából számos új gitárt dobott piacra.

 

SR1000fr_700.jpg

 

 

Ahogy tegnapi cikkünkben írtuk, az ESP a 2015-ös nyári NAMM Show alkalmából számos új gitárt dobott piacra. Folytatva ezek bemutatását, most essen szó az LTD SN sorozatáról, ez egy népszerű ESP modell alapján készült, amely eddig csak Japánban volt kapható.

 

Az új sorozat hangszerei tradicionális – Stratocastert idéző – formájúak, a legjobb minőségű anyagokból és alkatrészekből készülnek, igazi élményt nyújtva a legkülönbözőbb stílusokban játszó gitárosoknak, és mindezt az LTD-től elvárható áron.

 

Az új SN sorozat hat új hangszert tartalmaz és az LTD Deluxe “1000 Series” termékvonala alá tartozik. Ez az első alkalom, hogy a sorozat jó néhány modelljére a világszerte ismert, és nagyra tartott Fishman Fluence hangszedők kerültek.

 

Az LTD SN-1000FR/FM/Maple teste pehelykönnyű amerikai hársból készül melyet lángolt juharfa tető fed. A juharfa fogólapon 24 extra jumbo érintő található, a hangszert Floyd Rose tremolóval és aktív EMG hangszedőkkel gyártják. (EMG 85 húrláb pickup, EMG SA középső és nyaki pickup.) Ez a modell rendkívül látványos Aqua Marine színben kapható.

 

Az LTD SN-1000FR/FM/Rosewood hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de rózsafa fogólapot kapott, lángolt juhar teteje pazar Copper Sunburst (kb. napégette vörösréz) színben pompázik. Egy másik Floyd Rose-zal felszerelt gitár az LTD SN-1000FR/Rosewood, amelynek teste égerfából, a 24 érintős rózsafa fogólappal ellátott nyaka pedig juharból készül, és ezen a hangszeren már ott találjuk az említett Fishman Fluence humbuckereket, kerámia mágnessel a húrlábnál, alnico mágnessel a nyaknál. A lakkozás a Charcoal Metallic (szénfekete metál) fantázianevet kapta.

 

 

 

SN1000W_700.jpg

 

 

 

A hagyományosabb stílusok kedvelőinek az SN sorozat hangszereit Wilkinson VSVG vintage tremoló rendszerrel is kínálják. Az LTD SN-1000W/Maple/PW jellemzői az égerfa test juhar nyakkal és 22 extra jumbo érintős fogólappal, valamint a Seymour Duncan Custom 5/ SSL-3/ SSL-3 hangszedők húrláb, középső és nyaki pozícióban. Ahogyan a típusjelzés is mutatja (PW) ez a gitár Pearl White (gyöngy fehér) lakkozást kapott. Az LTD SN-1000W/Rosewood hasonló jellemzőkkel bír, kivéve, hogy a fogólapja rózsafa, hófehér koptatólap védi és lakkozása Charcoal Metallic. Az LTD SN-1000W/Maple/TSB is hagyományos égerfa testű modell, Wilkinson tremolóval és három Fishman Fluence single-coil hangszedővel, Tobacco Sunburst színben.

 

A LTD SN sorozat mindegyik modellje csavarozott nyakú konstrukció, kényelmes, vékony U profilú nyakkal. Az új modellek pontos áráról egyelőre nincs információnk, amennyiben többet tudunk, természetesen közreadjuk.

 

Az ESP/LTD hazai és európai forgalmazója: SoundService