zenesz_logo.png



A finn Genelec bemutatta legújabb aktív stúdió monitor rendszerét az 1234 Smart Active Monitoring (SAM) Systemet.

 

1234apm04_650.jpg

 

 

 

A finn Genelec bemutatta legújabb aktív stúdió monitor rendszerét az 1234 Smart Active Monitoring (SAM) Systemet. A monitorok tervezésénél a fő cél a felvételeknél és a keverésnél jelentkező egyre magasabb igények kielégítése, a pontos és élethű hang reprodukálás volt. A rendszer része a RAM XL egység (Remote Amplifier Module), ezzel a megoldással a gyártó irányt mutat a nagyteljesítményű, nagyobb méretű, modern lehallgató rendszerek építése terén.

 

Az 1234 SAM System erősítőinek áramköreit, hangfalait, hangszóróit, valamint minden egyéb összetevőjét a Genelec finnországi gyárában tervezték, tesztelték és állították össze. A rendszer frekvenciatartománya 29 Hz - 21 kHz-ig terjed, hangnyomása 125 dB SPL @ 1 m. A D osztályú erősítők csúcsban 2x 750 W, 400 W és 250 W teljesítménnyel hajtják a két mélyhangszórót, a középsugárzót és a magassugárzót.

 

 

 ram-xl_perpective_650.jpg

 

 

 

 

 

Egy monitorban két 12 inches mélyhangszóró, a Genelec saját tervezésű 5 inches középsugárzója, és 1 inches magassugárzója – mindkettő terjedelmes, speciálisan kialakított hullámvezetőbe építve (Directivity Control Waveguide) – gondoskodik a természetes és natúr hangvisszaadásról. A két mélyhangszórós megoldás megnöveli a mély frekvenciák irányítottságának szabályozhatóságát, az Intelligent Signal Sensing (ISS™) áramkörök pedig az energiatakarékosság jegyében automatikusan alvó állapotba helyezik a monitorokat, ha azok egy meghatározott ideig nem kapnak jelet.

 

Az 1234 SAM rendszert a Genelec szabadalmazott szoftvere vezérli (GLM™), a cég intelligens SAM™ technológiája pedig tökéletesen a lehallgatási környezetbe integrálja a monitorokat, automatikusan kompenzálva a helység zavaró akusztikai hatásait.

 

Néhány fontosabb adat:

 

Maximális hangnyomás: 125 dB SPL @ 1 m
Frekvenciatartomány: 29 Hz - 21 kHz
Be- és kimenetek: 1 x XLR analóg bemenet, 2 x XLR AES/EBU be/ki, 2 x RJ45 UTP csatlakozó hálózathoz
Méretek: 700 x 890 x 383 mm (magasság x szélesség x mélység), RAM XL 19”-es rackbe szerelhető
Súly: 73 kg, RAM XL 11,2 kg


Bővebben: Genelec