zenesz_logo.pngA VOX bejelentette a VX I és VX II modellező gitárerősítőit, melyek autentikusabb erősítő modelleket kínálnak, mint a cég korábbi Valvetronix sorozata.

VX_VFS5_crop_700.jpg

 

 

A VOX bejelentette a VX I és VX II modellező gitárerősítőit, melyek autentikusabb erősítő modelleket kínálnak, mint a cég korábbi Valvetronix sorozata, többek szerint a VX erősítők forradalmi újításokat hoztak a modellező technológia terén.

 

A VX sorozat egyelőre két modellel indul, az alap 15 wattos VX I és a nagyobb 30 wattos VX II erősítőkkel. Mindkettőre igaz, hogy az adott erősítő áramköreinek, és alkatrészeinek jellemzőit is modellezi, nem csak az azok által létrehozott hangot. A modellező rész hardver elemeiben semmi lényegi változás nincs, ugyanakkor az új sorozatba a VOX saját tervezésű Virtual Element Technology-nak (VET) nevezett modellező technológiáját építette bele. Állításuk szerint ezzel élethűbb hangzás, jobb hangminőség érhető el, az analóg végerősítő pedig tökéletesen reprodukálja a csöves erősítők dinamikáját.

 

A VX erősítők 11 hagyományos erősítőt modelleznek – Deluxe CL, Tweed 4x10, Boutique CL, Boutique OD, Vox AC30, Vox AC30TB, Brit 1959, Brit 800, Brit VM, SL-OD és Double Rec – emellett nyolcféle effektet is kínálnak, úgy mint kórus, flanger, tremoló, phaser, analóg delay, szalagos visszhang, rugós és hall reverb. Az erősítő modellek és az effektek egymáshoz rendelésével sokféle hangzás kialakítható, anélkül, hogy bármilyen külső eszközt vagy effektet igénybe kellene vennünk. Az erősítőkön 11 programhely áll rendelkezésünkre, ahová az így mixelt hangszínek eltárolhatók.

 

 

 

VXI_Panel_700.jpg

 

 

 

 

A klasszikus erősítők hangjának tökéletes visszaadása érdekében a VOX egyedi, egy darabból készült basszusreflex ládát tervezett, ami rendkívül tartós és főként pehelykönnyű ABS anyagból készült. (Ezt az anyagot használják a felső kategóriás audió rendszereknél is.) A hangszóró viszont fa lapra került, a két anyag kombinációja és a speciálisan kialakított doboz rendkívül kedvező akusztikai jellemzőkkel bír.

 

A VOX VX I belépő szintű modell, melynek erősítője 15 wattot teljesít és 6,5 inches hangszóró dolgozik benne. A nagyobb VX II 30 wattot ad le, és egy 8 inches hangszórót kapott. A nagyobb modellen USB portot is találunk melynek segítségével a PC-hez vagy Mac-hez csatlakozhatunk és megkapjuk hozzá a JamVOX III modellező szoftvert is. Az erősítőkhöz opcionálisan megvásárolható két- vagy ötgombos lábkapcsolóval játékközben is válthatjuk a programokat, effekteket.

 

 

 

 

 

A VOX VX I kiskereskedelmi ára 99,99 USD, míg a VOX VX II 149,99 USD-ért vásárolható meg.

 

Bővebben: VOX