zenesz_logo.pngA Black Cat Pedals bemutatta a Fred Bonte által tervezett, eredeti modelljeinek egyikét, a Black Cat N-Fuzz pedált.

 

Jun15_Blackcat_nfuzz_WEB.jpg

 

 

 

A Black Cat Pedals bemutatta a Fred Bonte által tervezett, korábbi sorozatokból megörökölt modellek egyikét, a Black Cat N-Fuzz pedált. Az N-Fuzz a cég Black Cat OD-Fuzz pedáljának fuzz csatornájára épül, melyen annyit változtattak, hogy ebben a pedálban japán alkatrészeket használnak, és a Bias potival a torzítás karakterisztikája és a középfrekvenciák rendkívül széles tartományban szabályozhatók.

 

Az eredeti N-Fuzzt 2001 és 2003 között gyártották limitált mennyiségben és csak Ázsiában lehetett kapni. Fred Bonte szerint az N betű a tranzisztor fajtáját hivatott jelölni, vagyis az N-Fuzz NPN tranzisztorokat használ. A cég tulajdonosa, Tom Hughes meséli: „Miután tárgyaltunk japán forgalmazóinkkal arról, hogy az N-Fuzzt újra árusítanánk az ázsiai piacon, a japán alkatrészek beépítésével további módosításokat hajtottunk végre az N-Fuzz áramkörein. Ez új jelentést kölcsönzött a névnek, amely most már »Nippon Fuzz«-t is jelent.”

 

„A tranzisztorok kiválasztásakor sok különféle típussal próbálkoztunk, mielőtt a tökéletes megoldást megtaláltuk volna. Végül a Toshiba 2SC1815 és a Panasonic 2SC1384 tranzisztorok mellett döntöttünk. További kísérletezésre volt szükség, hogy elérjük a Bias szabályzás lehető legszélesebb hasznos tartományát. Ez tette lehetővé, hogy az N-Fuzz oly sokféle hangszínű és karakterisztikájú torzítást tudjon.”

 

 

 

 

 

Főbb jellemzők

 

Prémium kategóriás japán tranzisztorokból és kondenzátorokból készült
Az extra széles tartományban szabályozó Bias gomb sokféle hangzású és karakterisztikájú fuzz effektet kínál
Masszív porfestett ház
3 PDT true-bypass kapcsoló, Switchcraft jack aljzatok
Tápellátás: 2,1 mm-es Boss stílusú tápcsatlakozóval, vagy 9 V-os elemmel
Kézzel forrasztott áramkörök, butik minőség, készült az Egyesült Államokban
Ár: 165 USD

 

 

 

 

További információk: www.blackcatpedals.com