zenesz_logo.pngA TC Electronic bemutatta PolyTune Clip hangológépét, a világ első csíptetős kivitelű polifonikus hangolóját.

 

TCPoly_700.jpg

 

 

 

Amikor 2010-ben a TC PolyTune polifonikus hangolója pedál kivitelben megjelent, kisebb fajta szenzációnak számított. Ezt követte a PolyTune Mini, majd a PolyTune 2 Mini, amiről mi is írtunk. Most a hangszerekkel foglalkozó portálok szinte kivétel nélkül kiemelt helyen írnak a TC Electronic PolyTune Clipről.

 

A TC Electronicnak sikerült az eddigi legkisebb eszközbe pakolnia korszakalkotóan új polifonikus hangoló technológiáját, ráadásul az így létrejött PolyTune Clip a cég talán eddigi legjobb polifonikus hangoló eszköze lett. (Egyetlen hátránya a korábbi TC polifonikus hangolókhoz képest, hogy nem tartalmazza a drop D hangolási módot.)

 

polytune-clip-persp_250.jpg

 

 

 

 

 

Nézzük, mit tud ez a kis kütyü! Egyszerre hihetetlen gyors és pontos kromatikus hangoló, példátlanul precíz, +/- 0,02 pontosságú optikai stroboszkópos hangoló, a MonoPoly technológia pedig automatikusan érzékeli, hogy egyszerre egy, vagy több húrt pengettünk meg, és eszerint választja ki a polifonikus vagy monofonikus hangolási módot. Nem kétséges, hogy a PolyTune Clip az alkalmi hálószoba-gitárosoktól kezdve a koncertező gitárosokig bezárólag mindenki igényeinek maximálisan eleget tesz.

 

A PolyTune Clip kijelzője nem csak ultra erős fényerejű és könnyen leolvasható, hanem minden körülményhez jól alkalmazkodó, használjuk akár elektromos gitáron, akusztikus gitáron, basszusgitáron vagy balkezes gitáron. Rendkívül jól pozícionálható vízszintesen és függőlegesen is, így mindegy hová csíptetjük a gitárfejen, a kényelmes betekintési szög könnyedén beállítható. A PolyTune Clip memóriája megjegyzi milyen hangolási módot és referencia hangmagasságot állítottunk be utoljára és a következő bekapcsolásnál ezt kínálja fel.

 

A hangoló apró, elegáns, mégis tartós házat kapott, jó minőségű acél csíptetője biztosan tartja az eszközt a legszélsőségesebb koncert körülmények között is.

 

Ki más tesztelhette volna az új terméket, mint a világ egyik legkiemelkedőbb akusztikus gitárosa, Tommy Emmanuel, aki így nyilatkozott: „Semmi kétség, ez a valaha készült legjobb csíptetős hangológép! Halálosan pontos, könnyű leolvasni és profin van megcsinálva…pontosan ezt vártam a TC-től.”

 

 

 

 

Fontosabb jellemzők:

 

Polifonikus hangoló
Kromatikus hangoló (+/-0,5)
Új, ultra precíz stroboszkópos hangoló (+/- 0,02)
Flat tuning – félhanggal mélyebb hangolási módok
Különféle Capo hangolási módozatok
Rendkívül fényes és könnyen olvasható kijelző
Elegáns és tartós kivitel
Kiváló minőségű acél csíptető
18 óra üzemidő standard lítium gomb elemmel (CR2032)
Várható ár: 49 EUR

 

 

 

 

 

Bővebben: TC Electronic