zenesz_logo.pngA Jensen® Musical Instrument Speakers kihozta Vintage sorozatának két legújabb hangszóróját a P6V és a C6V modelleket.

 

Jensen_C6V_P6V_700.jpg

 

 

 

A Jensen® Musical Instrument Speakers kihozta Vintage sorozatának két legújabb hangszóróját a P6V és a C6V modelleket. Mindkét új hangszóró 6 inches és 20 wattos.

 

A P6V Alnico mágneses, tiszta, meleg hangzás és a különöses fényes magas hangok jellemzik. A nagyon hatékony Alnico mágnesek és beszegett papírkúpok a híres JENSEN® hangzás alapjai. Alacsony szinten legjobb a hangzásuk, kiválóan alkalmasak blues, jazz és mellow rock stílusra.

 

Specifikáció: Jensen P6V 

 

 

 

p-a-p6v_top_400.jpg

P6V

 

 

 

 

 

A C6V különösen sokoldalú, kerámia mágneses hangszóró masszív mélyekkel és közepekkel, de a magas frekvenciákat is csúcsminőségben szólaltatja meg. Mindkét hangszóró 4 és 8 ohmos kivitelben is kapható.

 

 

 

 p-a-c6v_top_400.jpg

 

 

 Specifikáció: Jensen C6V

 

 

A Jensen Vintage sorozatának hangszórói hagyományos kivitelűek, hangjuk az ’50-es, ’60-as években gyártott Jensen hangszórók vintage hangját idézi.

 

A dán születésű Peter L. Jensen 1909-ben érkezett Amerikába, ahol nem sokkal később ő és Edwin Pridham kifejlesztették az első lengőtekercses hangszórót, a Magnavox-ot. 1927-ben Jensen megalapított saját cégét a Jensen Radio Manufacturing Társaságot. A 40-es évek közepén Leo Fender elkészítette az egyik első gitárerősítőt és kiváló hangjuk miatt a Jensen hangszóróira esett a választása. A 40-es, 50-es és 60-as évek során a Fender különböző gitárerősítőibe és más gyártók erősítőibe gyakran használtak Jensen hangszórót. A 60-as évek végén a Jensen beszüntette hangszóróinak gyártását, minthogy azonban az igény nem csökkent a hangszórók iránt, 1996-ban SICA Altoparlant a licencek megvásárlása után eredeti márkanévvel újra gyártani kezdte a legendás hangszórókat.

 

Ahogyan a Celestion a Marshall-lal a brit sound, a Jensenekkel szerelt Fender a kissé nyersebb amerikai hangzás szimbólumává lett.

 

 

A gyártó weboldala: Jensen