zenesz_logo.pngA Tascam márkanév a professzionális stúdiótechnika szinonimája. A cég ezúttal új aktív stúdió monitort hozott ki, melynek típusszáma VL-S5.

 

namm2015_Tascam_VL-S5_studiomonitor.jpg

 

 

 

A Tascam népszerű és minőségi stúdió monitor sorozatának legfrissebb modellje ideális otthoni stúdiók számára, gördülékenyen együttműködik a Tascam US-2×2 és US-4×4 audio interfészeivel. Kitűnően alkalmas a számítógéppel, vagy más eszközzel történő felvételek monitorozására, bármilyen környezetben nagy felbontású visszahallgatási lehetőséget kínál.

 

A két erősítős konstrukciójú VL-S5-ben egy rendkívül erős 5 ¼-inches kevlár membrános mélyhangszórót és egy 1”-os selyem dóm magassugárzót találunk. A mélyhangszórót 40 wattal, a magassugárzót 30 wattal hajtja saját erősítője. A keresztváltót 3,2 kHz-re állították, hogy az énekhang és a gitár által dominált 1-2 kHz-ces tartományban esetlegesen jelentkező nem kívánatos fázis torzítást kiküszöböljék.

 

A kompakt és masszív kivitelű VL-S5 bármely környezetbe jól illeszkedik, mágnesesen árnyékolt doboznak köszönhetően számítógép, vagy monitor közvetlen közelében is gond nélkül elhelyezhető, vagyis tökéletes megoldás lehet kis hellyel rendelkező zenészek számára.

 

A szimmetrikus XLR és TRS csatlakozókkal a felhasználó a monitort egy sereg professzionális audio eszközhöz csatlakoztatni tudja, anélkül, hogy kábelek bármilyen külső zajt összeszednének. A hátlapon egy hangerő potmétert, hálózati kapcsolót, hálózati csatlakozót és tápfeszültség váltót találunk.

 

 

 

preview_crop.jpg

 

 

 

További fontosabb jellemzők:

 

Frekvencia tartomány: 60 Hz – 22 kHz
Bemeneti érzékenység: 200 mV       
Bemeneti impedancia, szimmetrikus: 20 kOhm
Bemeneti impedancia, aszimmetrikus: 10 kOhm
Fogyasztás: 60 W
Tápfeszültség: AC 120V-230V, 50/60Hz
Méretek: 176 x 255 ×200  mm (szélesség x magasság x mélység)
Súly: 5,2 kg
Ár: 85 000.- Ft / pár

 

Bővebben: Tascam