zenesz_logo.pngA HUSH pedál minden gitárral kapcsolatos zaj problémára megoldást nyújt, tökéletes! Zajcsökkentő képessége tényleg tiszteletet érdemel…

763771.jpg

 

 

A Rocktron HUSH pedálja hosszú ideje sztenderdnek számít a gitárral kapcsolatos zajok csökkentése terén. (Hush jelentése: csitt/csönd.) A cég ezúttal csavart egyet a dolgon és megalkotta új, dupla HUSH 2X pedálját. Az új modellben két teljesen független csatorna áll rendelkezésünkre a zajok csökkentéséhez és mindez egy apró eszközben, ami elfér akár az erősítő tetején, vagy a rack fiókban, vagyis nem foglal értékes helyet a pedálboardunkon.

 

A HUSH 2X egyedi kialakítása miatt egyik áramkörét használhatjuk a pedálboard és az erősítő bemenete között, a másikat mondjuk az erősítő effekt loopjának bemenete elé kötve. Másik lehetséges módja a két csatorna használatának, hogy az egyiket az effekt elé, a másikat utána kötjük, és ezt megtehetjük akár egy szóló pedál, akár effekt lánc esetén is.

 

 

HUSH2XLeft650.jpg

 

 

 

A Selector kapcsolóval egyenként aktiválhatjuk a HUSH áramköreit. A HUSH 2X pedállal kiküszöbölhetünk minden nem kívánatos zajt, brummot, sziszegést, így pl. a pickupok zaját, a torzító pedál által felerősített zajokat, a színpadi világítás okozta zörejeket stb. A Guitar Player Magazine a Rocktron korábbi zajcsökkentőjéről így írt: „A HUSH pedál minden gitárral kapcsolatos zaj problémára megoldást nyújt, tökéletes! Zajcsökkentő képessége tényleg tiszteletet érdemel!”

 

A Rocktron azt javasolja, hogy a HUSH pedált lehetőleg a torzító és a modulációs effektek (kórus, flanger, phaser) után és a delay vagy reverb elé helyezzük el, az optimális eredmény elérése érdekében. A beüzemelése egyszerű: vegyük le a gitáron a hangerőt, kapcsoljuk be a torzító pedált és az effektlánc többi tagját, majd a HUSH pedál Threshold (Küszöbérték) gombjával addig csökkentsük a zajt, ameddig el nem hallgat. Ennyi!

 

A HUSH 2X true bypass működésű, kiskereskedelmi ára $249, £214.95, €211.65.

 

Érdemes megnézni a videót a Rocktron oldalán, ahol saját fülünkkel győződhetünk meg a HUSH hatásosságáról.

 

Bővebben: Rocktron