zenesz_logo.pngA Bose bővíti hordozható PA rendszereinek kínálatát az F1 Model 812 Flexible Array aktív hangfallal és az F1 mélynyomóval.

 

 

 Bose-F1-Model-8121.jpg

 

 

 F1 Model 812

 

 

 

A Bose elkészítette első olyan hordozható aktív rendszerét, melynél állítható a hangsugárzók függőleges sugárzási szöge. Az új rendszert, ami az F1 Model 812 Flexible Array aktív hangfalból, és az F1 szubládából áll, az idei Frankfurti Zenei Vásáron mutatták be.

 

A cél az volt, hogy a rendkívül népszerű L1 rendszernél még szélesebb körben használható, hordozható PA rendszert hozzanak létre. Az F1 Model 812 az első hordozható aktív láda, melynél, a helység adottságaihoz és a felhasználás céljához optimalizálhatjuk a hangzást, vagyis választhatunk négy függőleges sugárzási szög között.

 

A négy beállítás közül a „Straight” kínálja legszűkebb függőleges sugárzási szöget – elsősorban akkor használható jól, ha nincs színpad, és a közönség az előadóval egy magasságban helyezkedik el. A “J” minta akkor hasznos, ha a PA rendszer a színpadon van, a közönség pedig ül, ennél a beállításnál a ládák függőleges sugárzási szöge felfelé korlátozott. A “Reverse J” az előzőnek a fordítottja, vagyis a függőleges sugárzási szög lefelé korlátozott. A “C” pedig a legszélesebb függőleges szórási tartományt nyújtja, hasznos lehet, ha például extrém meredek szögben helyezték el a széksorokat.

 

 

 

F1_Model_812_Coverage_Patterns-700.jpg

 

 

 

A hangsugárzókat egyedi tervezésű terelő lapra szerelték, így kézzel nyomva, vagy húzva a kívánt pozícióba állíthatók, (lásd: videó). Amikor a fent leírt beállítási lehetőségek valamelyikét kiválasztottuk, a rendszer automatikusan hozzárendeli a megfelelő EQ beállítást.

 

Az F1 Model 812-be 8 db szabadalmazott 2,25 inches közép- és magassugárzót, valamint egy nagyteljesítményű 12 inches mélyhangszórót szereltek. Az új aktív ládával kétcsatornás beépített keverőt is kapunk, XLR, jack és RCA bemenettel, hangerőszabályzóval, bemeneti szint kapcsolóval. Az F1 Model 812 magas hangnyomás mellett is olyan tisztaságú közép és magas hangokat produkál, melyek nem várhatók el egy hasonló méretű hagyományos hangfaltól. Az F1 812 méretei: 664,6 x 334,3 x 372,5 mm, súlya 20,2 kg.

 

 

photo_6_700.jpg

 

 

 

Ha komolyabb mélyhangzásra vágyunk, az új aktív ládát párban használhatjuk a Bose F1 mélynyomóval. Az F1 mélyládában 2 db 10 inches mélyhangszóró dolgozik, és súlya messze elmarad a hagyományos mélynyomókétól. Minthogy az F1 812 is 1000 W teljesítményű, és az F1 szubláda is, ezzel az összeállítással oldalanként 2000 W teljesítményt érhetünk el, és még mindig rendkívül kompakt méretű rendszert kapunk. A mélyládába épített, kihúzható hangfalállványra pillanatok alatt könnyedén felerősíthetjük a középsugárzót. A hangfalállványban a kábelek kábelcsatornában haladnak, mindkét hangfalat ergonomikus szállító fülekkel látták el.

 

 

 

 

 

További információk: Bose