zenesz_logo.png



A Warwick bemutatta German Pro névre keresztelt új sorozatát, mellyel a cég elérhető áron szeretné eljuttatni a zenészekhez kiváló minőségű basszusgitárjait.

 

Warwick-German-Pro-Series-Corvette-1_WEB.jpg

 

 Corvette

 

 

A Warwick bemutatta German Pro névre keresztelt új sorozatát, mellyel a cég elérhető áron szeretné eljuttatni a zenészekhez kiváló minőségű basszusgitárjait. A Warwick minden modelljét Németországban gyártják.

 

German Pro sorozat hangszereinél mind a gitártesthez, mind a nyakhoz felhasznált faanyagokat kézzel válogatják és természetes körülmények között szárítják. A bundozás, és az összes további munkálat is a németországi Markneukirchenben történik. Az összeállítást egy, a közeli régióban található partner cég végzi. Az így elkészült hangszereket Markneukirchenben egyenként gondosan átvizsgálják, beállítják és csak ezután történik meg a hibátlan hangszerek kiszállítása.

 

 

Warwick-German-Pro-Series-Streamer-CV-1_WEB.jpgStreamer CV

 

 

 

 

A German Pro sorozat a Corvette, a Streamer, a Thumb, és a StarBass modellek különböző variációiból áll össze. A German Pro Corvette Standard gitárok négy- öt- és hathúros kivitelben készülnek, testük amerikai mocsári kőrisből, vagy bubingából, a nyak ovangkol fából (a bubingához hasonló nyugat-afrikai trópusi keményfa) készül, melyre wenge fogólap kerül. Létezik a négy- és öthúros verzióban gyártott Corvette $$ modell is, melynek anyagai szintén a mocsári kőris, ovangkol, és wenge.

 

 

 

Warwick-German-Pro-Series-Streamer-LX-1_WEB.jpg

 

Streamer LX

 

 

 

A Streamer LX négy- öt- és hathúros hangszer cseresznyefa testtel, ovangkol nyakkal és wenge fogólappal, míg a szintén négy- öt- és hathúros Thumb Bolt On teste is ovangkol fából készül. A Streamer CV-t (négy- és öthúros) mocsári kőris testtel, juhar nyakkal és wenge fogólappal gyártják, a testvér modell, a Stage I gitár pedig cseresznye testtel, juhar nyakkal és wenge fogólappal rendelkezik.

 

 

 

Warwick-German-Pro-Series-Streamer-Stage-1_WEB.jpg

 

Stage I

 

 

 

 

Az utolsó a sorozatban a félüreges StarBass modell, amely ugyancsak négy- vagy öthúros hangszer, anyagai a juharfa test, juharfa nyak és a wenge fogólap.

 

Közös jellemzői a sorozat tagjainak a Warwick szerelvények, a MEC hangszedők, és elektronika, a Warwick Invisible Fret technológiával történő bundozás (a hagyományos bundozási technikával ellentétben, a bundvájatok nem olyan szélesek mint a fogólap, mindkét oldalon megmarad 2-2 milliméter faanyag), a fogólap oldalán található fluoreszkáló pontberakások és a bronzból készült Warwick érintők.

 

 

Warwick-German-Pro-Series-Thumb-1_WEB.jpg

 Thumb

 

 

 

A German Pro sorozat darabjai – modelltől függően – különböző színű lakkozással kerülnek forgalomba és mindegyik hangszert – plusz felár nélkül – balkezes kivitelben is gyártják.

 

A sorozat hangszereit 2015 júniusában kezdik forgalmazni, a gyártó által javasolt minimum ár 1 499.- dollártól 3 399.- dollárig terjed.

 

 

 StarbassII.jpg

 

 StarBass

 

 

 További információk: Warwick