zenesz_logo.pngA Sennheiser bemutatta videokamerákhoz tervezett vezeték nélküli AVX mikrofonrendszereit.

 

AVX-application-image-2-500x.jpg

 

 

 

Az audio specialista Sennheiser a Las Vegas-i NAB szakkiállításon mutatta be videokamerákhoz tervezett vezeték nélküli AVX mikrofonrendszereit, melyekkel kényelmesen és rendkívül egyszerűen készíthetünk kiváló minőségű hangfelvételt videóinkhoz. A valóban kompakt AVX vevőegység közvetlenül a kamera XLR aljzatához csatlakoztatható. A csatlakozást követően a vevőegység automatikusan párosítja magát a mikrofonhoz, és bekapcsol, amikor a kamerát üzembe helyezzük. Az okos rendszer "önmagától" állítja be a megfelelő hangerőszinteket, a jeltovábbítás az engedélymentes 1,9 GHz-es tartományban speciálisan védett kapcsolaton keresztül történik. Ennyire egyszerű még soha nem volt jó minőségű hangfelvételt rögzíteni videóhoz.

 

 

 

 

AVX-EKP_650.jpg


A vevőegység közvetlenül a kamera XLR bemenetéhez csatlakoztatható és az egyéb eszközök akadályozásának kivédése érdekében elforgatható. A csomag részét képezi egy jack adapter is (DSLR kamerákhoz).

 

 

 

 

 

sven-boetcher_350.jpg

„Mindegy, hogy riportot összeállító újságíró, dokumentumfilmet forgató profi videós, netán termékvideót készítő marketing szakember vagy, az AVX rendszer segít, hogy csak a munka kreatív részére kelljen összpontosítanod – mondja Sven Boetcher, a Sennheiser Broadcast és Média részlegének portfólió menedzsere. „Nincs szükség engedélyre, a rendszer automatikusan kiválasztja a megfelelő átviteli frekvenciát és elvégzi az összes szükséges beállítást – vagyis egyszerűen használható.”

Az AVX előre összeállított, kész rendszerként kerül forgalomba, melyet az azonnali éles használathoz szükséges összes tartozékkal felszereltek. Alternatív megoldásként az egyes összetevőkből személyre szabott csomagok is összeállíthatók.

 

Sven Boetcher, a Sennheiser Broadcast és Média portfólió menedzsere

 

 

 

Egyszerű használat az első pillanattól

 

A kényelmes használat azzal kezdődik, hogy a rendszert nem kell regisztrálni, illetve nem kell fizetni a használatért: az AVX az engedélymentes 1,9 GHz-es frekvencia-tartományban működik, amely a világ számos országában használható. A kényelem a használat során is megmutatkozik: a plug-on vevőegység a kamera fantomtápjának működésbe lépésekor bekapcsol és automatikusan párosítja magát az adóegységgel. A rendszer a kamera bemeneti érzékenységéhez igazítva beállítja a megfelelő audio szintet, majd választ egy szabad frekvenciát, és máris készen áll az aktuális feladat elvégzésére. Ha felbukkan egy interferencia forrás, az AVX észrevétlenül új frekvenciára kapcsol.

 

Igényhez igazított hatótávolság

 

Az AVX rendszer jellemzője az adaptív átviteli teljesítmény, ami azt jelenti, hogy mindig annyi áramot használ fel, amennyi a mikrofon és a kamera-vevőegység közötti megbízható kapcsolat fenntartásához szükséges. Ez a stabil kapcsolat biztosításán túl az akku teljesítmény-felvételét is csökkenti – csakúgy, mint az automatikus be- és kikapcsolás funkció.

 

Intelligens energiakezelés

 

Az AVX adó- és vevőegység speciális lítium-ion akkukról táplálható, melyek USB porton keresztül tölthetők. Annak érdekében, hogy a hosszú filmezések során elkerülhessük a kellemetlen meglepetéseket, az adóegység kijelzi az akku hátralévő üzemidejét.

 

Tartozék DSLR kiegészítők

 

A jackes audio bemenettel rendelkező DSLR kamerák miatt az AVX rendszereket XLR-3-minijack adapterkábellel és minden olyan kiegészítővel felszerelték, amely segítségével a vevőegység a kamera vakupapucsához csatlakoztatható.

 

 

sennheiser_avx_mke2_set_4_us_avx_camera_mountable_lavalier_pro_500.jpg

 

AVX-MKE 2 Set

 

 

 

 

Előre összeállított kész rendszer, vagy testreszabott csomag

 

Az AVX három különböző összeállításban kapható: beépített adós kézimikrofonnal (evolution mikrofonfejjel), zsebadóval és ME 2 csíptetős mikrofonnal, valamint egy speciális professzionális verzió formájában zsebadóval és – a film- és TV-produkció gyártás referenciatermékeként ismert – MKE 2 csíptetős mikrofonnal.

 

Az Egyesült Államok piacán egy speciális kombó csomagot hoznak forgalomba, amely egy zsebadót és egy kézimikrofont is tartalmaz. A mikrofonfej egy MMD 42, a Sennheiser hosszú múltra visszatekintő MD 42 riportermikrofonjának kapszulája.

 

A rendszer alkotóelemei és a kiegészítők (pl. egy be/ki kapcsolóval rendelkező kézimikrofon) külön is kaphatók, így a felhasználók saját, személyre szabott AVX rendszereket állíthatnak össze.

 

Az AVX rendszerek és az alkotóelemek 2015 júniusától kaphatók.

A Sennheiser hazai forgalmazója: Audio Partner