zenesz_logo.pngA ClipMic Digital és az MKE 2 Digital professzionális hangminőséget biztosítanak iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékekkel történő hangfelvételeknél.

 

A Sennheiser és az Apogee új digitális csíptetős mikrofonokat mutatott be az idei NAB szakkiállításon. A ClipMic Digital és az MKE 2 Digital professzionális hangminőséget biztosítanak iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékekkel történő hangfelvételeknél.

 

clipmic-digital-app350x.jpg

 

Mindegy, hogy helyszíni riportokhoz egyszerű hangfelvételi megoldást kereső újságíró, egy beszélgetést rögzíteni kívánó előadó, vagy egy szülő vagy, aki verset szavaló gyermekéről szeretne felvételt készíteni, a Sennheiser és az Apogee új digitális csíptetős mikrofonja segít a professzionális hangrögzítésében. A ClipMic Digital és az MKE 2 Digital az Apogee analóg-digitális átalakítás terén szerzett szakértelmét a Sennheiser mikrofontervezési tudásával ötvözi, hogy a felhasználók optimális minőségben tudjanak hangfelvételeket készíteni. Mindkét – kifejezetten iOS eszközökhöz tervezett – mikrofon rendelkezik Lightning csatlakozóval, melyen keresztül közvetlenül iPhone®, iPad® vagy iPod® Touch készülékhez csatlakoztathatók, így rendkívül egyszerű és főként könnyen hordozható megoldást kínálnak, ha kiváló minőségben akarunk beszédet rögzíteni.

 

„Büszkén mutatjuk be az első digitális csíptetős mikrofont, melyet úgy terveztünk, hogy közvetlenül iPhone készülékedhez csatlakoztathatod” – meséli Betty Bennett, az Apogee Electronics társalapítója és vezérigazgatója. „Egyszerűen felcsípteted a mikrofont, csatlakoztatod az iPhone Lightning portjához, és már el is kezdheted a felvételt. Az Apogee díjnyertes előerősítője és A/D átalakítási technológiája, a Sennheiser első osztályú csíptetős mikrofonjaival párosítva a mobileszközökkel készíthető legkiválóbb minőségű hangfelvételt eredményezik.”

 

 

 

 

Wolfgang Fraissinet, a Sennheiser Audio Recording részlegének igazgatója még hozzáteszi: „Azáltal, hogy egy kiváló minőségű mikrofonnal közvetlenül a forrásnál tudjuk rögzíteni a hangot, új távlatok nyílnak meg videóid előtt. A beszédérthetőség jelentős mértékben javul – és a beszélő mozgása esetén is megmarad ez a minőség. Mivel a mobileszközt professzionálisan átalakított digitális jellel tápláljuk, a lehető legjobb hangminőséget kapjuk.”

 

 

 

3_700.jpgClipMic Digital

 

 

 

 

Digitális átalakítás és professzionális mikrofon előerősítő az Apogee-tól

 

Az analóg csíptetős mikrofonok a jel rögzítéséhez mikrofon előerősítő és audio interfész használatát igénylik. Bár az összes iOS eszköz rendelkezik beépített analóg bemenettel és mikrofon előerősítővel, ezeket nem professzionális hangfelvétel készítésre, hanem telefonhívásokra optimalizálták. A ClipMic Digital és MKE 2 Digital mikrofonok mindegyikébe beépítették az Apogee díjnyertes mikrofon előerősítőjét és A/D konverter áramkörét. Ez a különleges áramkör maximális erősítést biztosít, minimális zaj mellett. Az A/D konverter akár 24 bit/96 kHz-es felbontást is lehetővé tesz.

 

Egyszerű monitorozás

 

Minthogy a Sennheiser/Apogee digitális csíptetős mikrofonok közvetlenül az iOS® eszközön található Lightning adapterhez csatlakoznak, a fejhallgató aljzat az éppen rögzített hang monitorozásához használható.

 

Apogee MetaRecorder alkalmazás

 

Az Apogee MetaRecorder – mint a ClipMic Digital és az MKE 2 Digital mikrofonok tökéletes kiegészítője – az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekhez tervezett első hangrögzítő alkalmazásként bármely helyszíni felvétel-készítési forgatókönyv esetén intuitív, többmódú felvételkészítést, címkézést és fájlkezelést kínál. A MetaRecorder 24 bit/96 kHz-es minőségű felvételt biztosít, valamint lehetővé teszi a mikrofon bementi szint és a gyári felvétel preset-ek szoftveres kezelését.

 

Alakítsd át a Final Cut Pro X munkafolyamatokat

 

Helyszíni felvételkészítés során metaadat címkéket (Keywords, Favorites, Markers stb.) rendelhetsz az audio fájlokhoz, majd a felvett hangfájlokat és Final Cut Pro XML fájlokat közvetlenül a MetaRecorder alkalmazásból töltheted fel a Dropboxba.

 

Ha Mac gépen importálsz anyagokat a Final Cut Pro alkalmazásba, a rögzített metaadat nagyban megkönnyíti az anyagok rendezését és elemzését, lényegesen meggyorsítva az utómunkálatok folyamatát.

 

Vezérlés Apple Watch segítségével

 

A MetaRecorder alapfunkciói – felvétel indítás/leállítás, hozzáadás a kedvencekhez, marker hozzáadása, vagy mikrofon bemeneti szint beállítása – Apple Watch-ról is kezelhetők.

 

A MetaRecorder ingyenes változata az Apple App Store-ból közvetlenül letölthető. Ezzel a felhasználók maximum 60 mp-nyi folyamatos felvételt tudnak készíteni. Ha rendelkezésre áll egy megfelelő Sennheiser vagy Apogee eszköz, annak egyszerű csatlakoztatásával – limitált ideig – feloldható a 60 mp-es korlát. Ha nincs ilyen eszköz kéznél, magából az alkalmazásból is megvásárolható a korlátozás nélküli licenc.

 

 

 

 

MKE-2-digital_700.jpg

 

 

 

Lépj egy szinttel feljebb a professzionális MKE 2 Digital használatával

 

Az MKE 2 Digital tervezésénél olyan hozzáértő felhasználók igényeit tartották szem előtt, akik a helyszínen kívánnak minőségi hangfelvételt készíteni, akiknek fontos a széles frekvencia átvitel, a kiváló dinamika és tökéletes hangvisszaadás.

 

A csomag lelke az ipari szabványként ismert MKE 2. Ezt a magas maximális hangnyomásszinttel és kiváló jel-zaj viszonnyal rendelkező csíptetős mikrofont a Sennheiser esernyő-membránjával (Umbrella Diaphragm™) gyártják. Ennek a sikeres megoldásnak az a lényege, hogy egy akusztikusan inaktív membránt feszítenek az aktív akusztikus membránra, így megakadályozva, hogy nedvesség jusson a nagyteljesítményű kapszulába. Az ily módon létrejött konstrukció sok-sok évig megbízhatóan működik.

 

 

 5_375.jpg

 

 


 

Univerzális audio megoldás videofelvételekhez

 

 

„Az Apogee/Sennheiser digitális lavalier mikrofonok a legkülönbözőbb területen használhatók” – magyarázza Wolfgang Fraissinet. „Egyszerű hangrögzítéshez is használhatjuk őket, pl. audio podcastok készítéséhez, szemináriumok és előadások felvételéhez, vagy egyfajta modern diktafonként.

 

Ezekkel az eszközökkel kitűnő hangminőségű videók készíthetők, legyen szó tudósításról, valamilyen elektronikus média részére rögzített anyagról, vagy akár egy YouTube-ra feltöltendő videóról. És végül, de nem utolsó sorban, mindenki számára hasznosak lehetnek ezek a mikrofonok, akik videójukhoz külön hangsávot szeretnének rögzíteni – gondolunk itt pályakezdő filmkészítőkre vagy riporterekre.

 

A ClipMic Digital május közepétől lesz kapható, míg professzionális megfelelője, az MKE 2 Digital egy hónappal később kerül forgalomba.

 

Hazai forgalmazó: Audio Partner