zenesz_logo.png



A Roland kibővítette Blues Cube gitárerősítő sorozatát a Tube Logic technológiát alkalmazó Artist 212 kombóval és a Tour fejjel.

 1088120_600.jpg

 

 

 

 

 

 

A Roland tavaly mutatta be Blues Cube Artist kombóját 1 db 12 inches hangszóróval szerelve. Az új Blues Cube Artist modellben már 2 db 12 inches hangszórót találunk és a teljesítményét is megnövelték 85 wattra. Ebben az erősítőben is a Roland saját fejlesztésű Tube Logic technológiáját alkalmazták, ami egy finoman hangolt vintage csöves kombó gazdag, meleg hangzását produkálja, ugyanakkor rendelkezik a mai modern erősítőktől elvárható jellemzőkkel is.

 

A Tube Logic koncepció nem kevesebbet kíván elérni, mint pontosan reprodukálni a tweed korszak (a Fender korai, szövetbevonatos korszaka) csöves erősítőinek működését, beleértve az előerősítő és a végcsövek torzításának jellemzőit. Az erősítő megjelenése is kissé retró jellegű, igazi kaliforniai stílusú, talán a Fender formavilágát idéző dizájn.

 

A Tube Logic elgondolás része a Power Control kapcsoló – 0,5 W, 15 W, 45 W, és Max fokozatokkal – mely lehetővé teszi a teljes hangerőre tekert csöves erősítők kimenő torzításának visszaadását. A Clean és Crunch csatornák külön-külön és Dual Tone módban is használhatók.

 

 

 

1088119_700 top.jpg

 

 

 

 

Specifikáció:

 

Teljesítmény: 85 W
Bemenetek: High (-10 dBu / 1 MOhms) és Low (0 dBu)
CLEAN csatorna: Boost, Hangszín, Hangerő szabályzással
CRUNCH csatorna: Boost, Hangszín, Hangerő, és Gain szabályzással
Dual Tone és Csatornaválasztó kapcsolók
Három sávos közös EQ
Effektek: Reverb, Tremolo
További szabályzók: Master, Presence, Power Control (teljesítmény) kapcsoló
Effekt hurok
6,3 mm-es jack vonalkimenet
6,3 mm-es jack sztereó fejhallgató kimenet
Direkt felvétel kimenet (B típusú) USB port
2 db egyedi V12 80 12” hangszóró
3 db 6,3 mm jack lábkapcsoló bemenet
Méretek: 677 x 271 x 545 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 21 kg

 

Bővebben: Roland

 

 

 

 

A Blues Cube sorozat tagjaként üdvözölhetjük az új Blues Cube Tour 100 wattos fejet is, ami a 4 x 10”-os hangszórókkal szerelt Cabinet410 hangfallal kiegészítve alkot tökéletes egységet.

 

 

 

1088130_600.jpg

 

 

 

 

Az erősítő fej ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint az Artist kombó. Itt is megtalálható a Tube Logic technológia, a két bemenet, a két kombinálható csatorna, az effekt hurok, az USB port, de a gyártó tremolót nem szerelt ebbe a modellbe, helyette azonban kapunk XLR-es vonalkimenetet, MIDI bemenetet és Ground Lift kapcsolót. A hangfalkimenetet kibővítették egy 4/8/16 Ohm-os impedancia váltó kapcsolóval.

 

További részletek: Roland