zenesz_logo.png



Azzal, hogy a VOX bejelentette új AC10C1 csöves erősítőjét, amely a cég zászlóshajójának számító Custom sorozat legújabb darabja, egy 1960-as legendát keltett életre.

VOX_AC10C1_700.jpg

 

 

Pontosan tudjuk, hogy nem olyan régen ezen a helyen írtunk a VOX Red sorozatáról, de mit tegyünk, ha a brit cég folyamatosan okot ad a híradásra. Talán az olvasók között is akad olyan, akinek örömet okoz, ha egy több évtizedes, jól bevált eszköz napjainkra aktualizált, minőségi darabjával találkozhat. Ezeket az erősítőket nem 2-3 évre készítették, zászlót bontva a tervezett elavulás piacélénkítő hatása mellett. Apró örömök egy bolond világban.

 

Azzal, hogy a VOX bejelentette új AC10C1 csöves erősítőjét, amely a cég zászlóshajójának számító Custom sorozat legújabb darabja, egy 1960-as legendát keltett életre. Az AC10 egyike a VOX legelső modelljeinek, és csak meglehetősen rövid ideig volt kapható, valamikor a hatvanas évek elején. Sokkal kompaktabb, mint az AC15, persze kajakabb, mint az AC4, és a klasszikus VOX hangok teljes tárházát tudja. Az AC10 annak idején nagyra becsült és sokak által vágyott darabja volt a VOX kínálatának, főként miután 1965-ben befejezték gyártását.

 

A most, 2015-ben újra bemutatott AC10C1 stúdió minőségű zengetőjével, és pár potméterével – Gain, Bass, Treble, Reverb és Master Volume – az autentikus és jól alakítható VOX hangzás örömeiben részesít bennünket.

 

 

AC10C1_Gallery_700.jpg

 

 

Az alábbi két rövid demó jól mutatja az erősítő overdrive-os (semmi effekt, csak a Gain és Master Volume) és tiszta hangját. Különösen a tiszta hangzása szép és meggyőző, a teljesítménynek elegendőnek kell lennie egy kisebb klubban, vagy színpadon, ráadásul az AC10C1 méretei és súlya tökéletesen alkalmassá teszik erre a felhasználásra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új kombó áráról még nincsenek pontos információk, de minthogy a nagyobb AC15 kiskereskedelmi ára pillanatnyilag 800 USD, a VOX AC10C1 ennél várhatóan olcsóbb lesz.

 

„Akár stúdiózáshoz, akár színpadra, vagy akár csak úgy magunk örömére ez a legtökéletesebb erősítő” – jelentette ki Brian Piccolo a VOX márkamenedzsere. „Minden kétséget kizárólag egyike a legjobb hangú erősítőknek, amit valaha is készítettünk!”

 

 

Specifikáció

 

Teljesítmény: 10 W RMS
Kezelőszervek: Gain, Bass, Treble, Reverb és Master Volume
Csövek: 2 × 12AX7, 2 × EL84
Hangszóró: 1 × 10” Celestion VX10
Bemenet: 1 db 6,3 mm jack
Kimenet: 1 db 6,3 mm jack külső hangszóróhoz
Méretek: 520 x 210 x 410 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 12,3 kg

 

Bővebben: VOX