zenesz_logo.pngAz ESP/LTD nyolchúros Javier Reyes signature gitárt hozott ki kétfajta kivitelben és árfekvésben.

 

 

 

xlarge2_700.jpg

 

 

 

Javier Reyes a kritikusok által progresszív metál bandának kikiáltott Animals As Leadersben zenésztársaival, a nigériai származású Tosin Abasi gitárossal és Matt Garstka dobossal izgalmas instrumentális rockzenét játszanak. A zenének meghatározó eleme Javier klasszikus alapokon nyugvó virtuóz gitárjátéka, melyben maximálisan kihasználja a nyolchúros gitár nyújtotta lehetőségeket.

 

Javier nem régen igazolt át a Carvintól az ESP/LTD-hez. A nevével fémjelzett LTD JR-608 gitárról már röviden esett szó egy korábbi írásunkban. Most egy kicsit részletesebben vesszük szemügyre a 8 húros hangszert.

 

 

 

xlarge3_700.jpg

A képen jól látható a testen átmenő nyak konstrukció és az öt részből készült nyak

 

 

 

Ami a formát illeti, az ESP Mystique modelljét vették alapul, azonban a hangszer alapos átalakításon esett át. A leglényegesebb különbség talán a ragasztott nyak helyett a testen átmenő nyak konstrukció alkalmazása. A JR-608 modellnél a gitár mocsári kőrisből készült testére pedig habos juhar tető került. A nyak ötrétegű diófa, juharfa, paduak (Nyugat- és Közép-Afrikából származó rendkívül tartós vöröses barna fa) kombinációból készült, ébenfa fogólappal, a fogólapon egyedi gyöngyház berakásokkal. További érdekesség a Javier részére egyedileg gyártott Dimarzio JR-CTM hangszedő.

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció

 

Konstrukció: testen átmenő nyak
Menzúra: 27” (686 mm)
Test anyaga: mocsári kőris, habos juharfa tetővel
Nyak: ötrétegű diófa/juharfa/paduak fa
Fogólap: ébenfa
Fogólap rádiusz: 350 mm
Szín: Faded Blue Sunburst
Felső nyereg szélessége: 54 mm
Nyereg típusa: Graphtech Black Tusq
Nyakprofil: vékony U
Érintők száma/mérete: 24/XJ
Szerelvények: aranyszínű
Hangoló kulcsok: LTD satus
Húrláb: Schaller Hannes-8
Hangszedők: Dimarzio JR-CTM a húrlábnál és a nyaknál
Elektronika: passzív
Kezelőszervek: hangerő, hangszín (húzó-nyomókapcsolóval) 5 állású pickup-váltó
Ár: 1 500 USD

 

 

 

xlarge_208_700.jpg

JR-208

 

 

 

A gitárból létezik egy JR-208 típusjelű olcsóbb változat is, melynek méretei és formája megegyeznek a JR-608 modellel, csavarozott nyakkal, és egyszerűbb anyagokból készül. A hangszedők ezen a hangszeren ESP Designed LH-308N a nyaknál, és ESP Designed LH-308B a húrlábnál. A hangszer lakkozása egyszerű fekete, az ára azonban jóval kedvezőbb: 600 USD.

 

Bővebben: ESP/LTD

 

Az ESP/LTD európai és hazai forgalmazója: SoundService