zenesz_logo.pngA Tascam kihozta Trackpack 2x2 névre hallgató felvételkészítő csomagját, ami 200 dolláros árához képest rendkívül sokat tud.

 

 

image_700.jpg

 

 

 

Az új Tascam Trackpack 2x2 csomagba a gyártó összeválogatott néhány jól használható eszközt, amire számítógépes felvételkészítéskor szükség lehet. Az összeállítás tartalmazza a Tascam US-2x2 USB-s audió interfészét, egy TM-80 stúdió kondenzátor mikrofont, rugós rögzítésű mikrofontartóval, egy TH-02 fejhallgatót, és ráadásnak a Cakewalk SONAR X3 LE és az Ableton Live Lite 9 zeneszerkesztő szoftvereket.

 

Az US-2x2 2 ki- és 2 bemenettel rendelkező USB csatolós interfész, amely a tápfeszültséget a Mac vagy PC USB portjáról kapja, de opcionálisan adapterrel is üzemeltethető. Az eszközbe épített két Ultra-HDDA mikrofon előerősítő 57 dB maximális erősítést tud és kategóriájukban a legjobb torzítási és zaj adatokkal rendelkeznek.

 

us-2x2_i_01_crop.jpg

 

 

 

Az US-2x2-őt alumínium házba építették, amely “bio-cell” sejtmintázatú oldalpanelt kapott. Az izgalmas megjelenés mellett az oldalpanelek ergonómiai célokat is szolgálnak: az eszközt kissé megemelik a felhasználó felé, így a gombok és kapcsolók akkor is könnyedén elérhetők, ha az interfészt egy lapos felületre helyezzük. További fontos jellemző a MIDI ki- és bemenet, a szimmetrikus audió kimenetek, valamint beépített fejhallgató erősítő. A már említett két DAW szoftver mellé tucatnyi virtuális hangszert, effektet és loopot is kapunk a kezdést megkönnyítendő.

 

 

us-2x2_p_back_crop.jpg

 

 

A csomagban található TM-80 kondenzátor mikrofon ideális énekre, dobokra és más akusztikus hangszerekre is, a rugós rögzítésű mikrofontartót és asztali állványt tartozékként adja hozzá a Tascam. A csomag harmadik eleme a TH-02 zárt fejhallgató, ami felvételkor jól izolálja a külső zajokat és kiváló visszahallgatási eszköz lehet a keverés során.

 

 

 

 

 

 

Főbb jellemzők:

 

Két kiváló minőségű Ultra-HDDA mikrofon/vonal előerősítő 57dB maximális erősítéssel
Két ki- és bemenettel rendelkező USB 2.0 csatolós interfész, 96kHz mintavételezési frekvencia, 24 bit felbontás
XLR/6,3 mm jack kombó bemenetek
Direkt monitorozás, nulla latency-vel,
Minőségi áramköri elemek, pl. NE5532 műveleti erősítő
Ekvivalens bemeneti zaj: -127 dBu
Jel/zaj viszony: 105 dB
Teljes harmonikus torzítás: 0,003%, vagy kevesebb
Független vonalkimenet és fejhallgató kimenet szabályzás
MIDI ki- és bemenet
Opcionális AC/DC adapter
Ár: 200 USD

 

Bővebben: Tascam