zenesz_logo.png



Először a Honeybeast zenekarral közös dalára figyeltünk fel. Később egyre több számát ismertük meg, kicsit karcos hangja, a mainstream-től eltérő szövegei és énekstílusa izgalmas előadóvá teszik Paulinát.

Mesélj egy kicsit nekünk arról, hogyan teltek az ünnepek? Pihenéssel, vagy volt esetleg karácsonyi fellépésed?

Nagyon mozgalmas volt a karácsony, mert a szüleim és a párom szülei is elváltak, úgyhogy sokfelé utaztunk a három nap alatt. Inspiráló volt, hogy ilyen sokféle hatás ér és természetesen a dalírással is foglalkoztam kicsit.

 

5Y3A2877 500x

 

A legelső dalod mikor született meg és milyen volt a fogadtatása? Minek a hatására kezdtél el ezzel foglalkozni?

Hétéves voltam, amikor az első dalom írtam, de szerintem ez egy kisgyereknél nem annyira szokatlan dolog. Az volt a címe, hogy Love, love, love… és hasonlóan bonyolult volt a szövege a folytatásban is.  A későbbiek során szerencsésnek mondhattam magam, mert a tanáraim nagyon támogattak, segítették azt, hogy szerepelhessek, hogy színpadon állhassak. Soha nem volt olyan visszajelzés a családban sem, hogy jaj nehogy a gyerek művész legyen. Aztán valahogy úgy alakult, hogy sorra jöttek a saját dalok, először csak angolul, aztán az első magyar dalom, a Kik lehetnénk mi?  Ez úgy született, hogy az angol dalaimat megmutattam Geszti Péternek és ő azt válaszolta, hogy nagyon jó, akkor most kezdjek el azonnal magyarul írni.

Honnan volt a kapcsolat Geszti Péterrel?

Ez érdekes, mert nem volt semmilyen kapcsolatunk, de amikor bizonytalan voltam abban, hogy jelentkezzek-e az X-Faktorba, úgy éreztem, őt kell megkérdeznem. Nem ismertem, mégis, valahogy ő volt evidens.

 

5Y3A3001 500x625

 

Szerinted ehhez a pályához milyen személyiségjegyek, tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valaki hosszútávon sikeres tudjon lenni?

Mindenképpen szükséges a kitartás, az elhivatottság. Ami specifikusan ide kell, bár furán hangzik így megfogalmazva, de a rendszertelenség egyensúlyának a szeretete. Tudni kell kezelni a sok véleményt, amit az ember kap.

Van egy nagyon szuper TikTok csatornád, a @pankaverzio. Amikor belekezdtél, gondoltad volna, hogy ennyire sikeres lesz, hogy ilyen sokan fognak követni?

Egyáltalán nem. Nagyon meglepődtem, hogy egy lány a zongoránál ilyen nagy figyelmet kaphat. Akkoriban, amikor belekezdtem, még szó sem volt X-Faktorról. Ez adott nekem egy olyan magabiztosságot, ami aztán jól jött az X-Faktorban. Próbálom fenntartani ezt az online érdeklődést, ami nem könnyű, mert gyakran eszembe sem jut elővenni a telefont, nemhogy TikTok-ra tartalmat gyártani.

Pau 500x

 

Megesik, hogy egy videó feltöltése után a TikTok-on teljesen ellentétes reakciók érkeznek, mint amire számít az ember. Mennyire nehéz kezelni ezt a felelősséget és ezt a nagy figyelmet, ami mindenhonnan rád irányul?

Ez egy nagyon jó kérdés, pont ez az egyik oka, hogy ritkábban töltök fel videót. Nem tudom, hogyan lehet kezelni, mert még én is tanulom.  Akár egy teljesen átlagos mondattal, akaratunkon kívül is bánthatunk meg embereket és ez egy nagyon frusztráló dolog. Én is legalább három barátnőmnek elküldöm a videót ellenőrzésre, kilencszer átnézem a helyesírást, megkérdezem, hogy ugye nem volt most olyan hír, ami arra engedne következtetni, hogy én arra reagálok… Nagy a felelősség és nehéz jó mederben tartani, amíg meg nem tanulja az ember. A megfelelési kényszerrel is meg kell küzdeni, néha be kell venni azt a bizonyos „kapszulát” és azt mondani, hogy jó, én ilyen vagyok, ez van.

 

 

Térjünk vissza a dalokra. Melyikről gondolod, hogy a legjellemzőbb rád?

Mindegyik az. A „Tele a szívem” például nagyon. Ez a Honeybeast zenekarral közös dalunk és a hangulata az az én alaphangulatom. Nagyon szeretném, hogy az emberek szintén ilyen jókedvűek és boldogok legyenek. Az „Aranyapám” című dalt azért is szeretem nagyon, mert én nem az a típus vagyok, aki nagyon beleáll a konfliktusba, ha megbántanak. Ebben a dalban viszont ezt megteszem és kimondom a gondolataimat.

Szerintem ezt sok lány és nő hasonló érzelmekkel hallgatja, mint ahogy te megírtad…

Egyébként nem az exnek szántam, bár tudom, hogy úgy hangzik. Egy barát elvesztése ihlette.

 A „Tele a szívem” esetében gondoltátok, hogy ilyen sikere lesz? YouTube-on jelenleg 2,5 milliós nézettségnél tart.

Nem számítottam rá, hogy ennyire szeretni fogják.  Nem gondoltuk, hogy kettőnk kombója ennyire jól fog működni, hiszen a Honeybeast dalai nem feltétlenül ennyire pozitív témákról szólnak. Találkozott a két világ és nagyon jól sült el.

 

 

Az új dalod a „Jajdogálni fogsz” nagyjából 1 hónapja jelent meg. Mi adta a témáját?

Tavaly év elején szakítottam a barátommal, de jóban maradtunk. Amikor összejött egy új lánnyal, akit én is ismertem, tanácsot kért tőlem, hogy mit gondolok róla. A legjobb lány barátja volt az új kapcsolat, úgyhogy már akkor is láttam, hogy ez egy nagyon jó a téma lesz egy dalhoz. Nagyon sok embernek van olyan félelme, hogy a barátja összejön a legjobb lány haverral. Amúgy a dalban nagyon felnagyítottam mindent, a csajszi egy tök aranyos lány és nem akarok nekik rosszat.

Beszélgessünk egy kicsit a koncertekről, egy teljes zenekarral szoktál fellépni. Hogyan választottad ki a zenészeket magad mellé?

Kaptam egy olyan lehetőséget, hogy a Honeybeast előtt léphetek fel, és bár alapból tervben volt egy zenekar összerakása, ez felgyorsította a folyamatot. A zenészek kiválasztásában én annyira nem játszottam nagy szerepet, mert kevés zenészt ismerek, ezért a kiadó segített nekem. Úgy gondolom, megtaláltuk a legjobb embereket. A dobosom Telek Attila, akit Gyufának is szoktunk becézni és egy nagyon jó fej srác. A gitárosunk Zombori Attila és éppen most keresünk egy basszusgitárost. Van egy trombitás a csapatunkban, ő Macskin Dávid, aki a játékával behozza az eleganciát. Hatalmas élmény volt az első közös fellépésünk.

Mire számíthatnak tőled a rajongók 2023-ban?

Reméljük sok fellépésre, legalább annyira, mint tavaly, és új dalokra.

Köszönöm az interjút!

Az interjú először a Zenész Magazin 236., 2023. februári számában jelent meg.