zenesz_logo.png



Exkluzív koncerttel tér vissza a Cloud 9+ az Akvárium Klubba, hogy megünnepelje a banda 10 éves születésnapját.

A Cloud 9+ már több mint egy évtizede ugráltatja meg a fesztiválok és klubok közönségét. Az elektronikával vegyített underground rock dallamok igazi adrenalin löketet adnak, és ezt az energiát Budapest egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén, az Akváriumban viszi színpadra Szivák Zsolt zenekara. Ennek kapcsán kérdeztük a frontembert.

Ennyi év és ennyi színpadi tapasztalat után van még bármi, amin tudtok izgulni?

Természetesen minden fellépés előtt bennünk van a drukk és az izgulás, hogy minden a terv szerint alakuljon, de amint fellépünk a színpadra, ez megszűnik, és teljesen együtt lélegzünk a közönségünkkel. Most például a 10. születésnapi koncertünk miatt izgulunk, mert azért ez mégis egy meghatározó szám és egy emlékezetes buli kell, hogy legyen.

 

DSC01235 2 650x

 

Mostanában visszatértetek az angol nyelvű szövegekhez. Mitől függ, hogy valami magyarul vagy angolul születik meg?

Nagyon fura, de már az elején érezzük egy számnál, hogy ez angolul vagy magyarul fog megszólalni. Ritkán tudok jó magyar szövegeket írni, kellenek azok a bizonyos mélypontok hozzá, márpedig az elmúlt időszakban akadt bőven. Ezért felhalmoztam magyar dalszövegeket is úgy, hogy hasonló dalokra is lehet majd számítani, mint a Zuhannék, de persze sorra érkeznek majd az angol nyelvűek is.

Mit éltek meg sikernek: inkább a klipes megtekintések számítanak nektek, vagy a koncertes közönség?

Nekünk a klipes nézettség sosem volt mérvadó, hiszen underground stílusokban mozgunk, inkább azt mondanám, hogy nagyon erős a bázisunk és ezért nagyon hálásak vagyunk. A zenekar élőben az igazi és ezért, ha valaki ellátogat egy Cloud 9+ koncertre az garantáltan nem az utolsó lesz. 

Mire készültök az akváriumos koncertetek kapcsán? Zúzós buli, vagy inkább táncoltatós elektro hangzás?

Még sose csináltunk ilyet, de szerettük volna az elmúlt 10 év legjobb dalait újra megszólaltatni, és ezeket teljes mértékben a közönségünk állította össze. Zúzos buli lesz és nosztalgikus, az már biztos!

Ha választanotok kellene, klubkoncert, vagy fesztivál?

Ez egy nehéz kérdés, mindegyikünknek más és más, nem összehasonlítható, de egyikről sem tudnánk lemondani.

Ki lenne az a külföldi előadó, akit felvinnétek magatokkal a színpadra egy közös dalra?

Nekem személy szerint Oliver Sykes és Rou Reynolds.

Köszönjük az interjút!

 


Facebook: https://www.facebook.com/cloud9plus
Jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/cloud9-10-szulinap/