zenesz_logo.png



A 2023-ban rögzített hét saját dal stílusát a kicsit jazzesebb hangvétel felé forduló kortárs bluesként lehet leginkább meghatározni.

A 2020-ban alakult zenekart nemrég még Mr Smood and the Harp-nak hívták, ugyanis duóként indult. Bognár Zsolt gitáros-énekes és Kemény Viktor (Vikharp) szájharmonikás alapították az együttest, amely fokozatosan, három év alatt alakult át akusztikus duó, majd trió formációból öt, sőt esetenként hattagú elektromosan megszólaló együttessé. Ennek a három évnek a gyümölcse ez a lemez.

A nyári lemezfelvétel után Vikharp kilépett az együttesből, de csaknem azonnal akadt helyettese Komlódi András személyében, aki szintén herflin játszik. Az „új” formáció neve most már csak Mr Smood, de a hangzás lényegében nem sokat változott.

A lemez a HVL Recording Stúdióban készült Hosszúhetényben, a felvétel, keverés és a mastering Hock Roland munkája. A dalok a stúdióban együtt játszva kerültek rögzítésre, nagyjából hat óra alatt megvolt az egész felvételi procedúra.

 

 

A 2024-es évre eddig havi rendszerességgel egy-egy pécsi klubkoncert látható előre, fesztiválokat illetően alakulnak a lehetőségek, illetve 2024. február 9-én Aradon (Flex), február 10-én Temesváron (Manufactura), május 18-án Zentán (Mojo Club) adunk egy-egy klubkoncertet. Célunk saját dalokat szerezni, minőségi zenét játszani és minél több helyen jó hangulatú élő koncertet adni, egyre nagyobb hallgatóságot megnyerni és egyre nagyobb hallgatottságra szert tenni, és persze mindezt úgy, hogy közben mi is élvezzük a zenélést és egymás játékát.

 

421244622 885372810259672 550x

 

Ezen a linken az összes nagy online zeneszolgáltatónál megtalálható az album: https://bfan.link/you-d-better-leave-now.

Bognár Zsolt (Mr. Smood) - ének, gitár
Schneider Tamás (Koma) - basszusgitár
Liszt Zoltán (Lizzoli) - gitár, slide
Jurisits László - dobok
Komlódi András - szájharmonika

Facebook: https://www.facebook.com/MrSmoodBand