zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg

Interjúk

Előadó, szövegíró, zeneszerző, rendező, vágó és még sorolhatnánk mennyi hivatás köthető Rácz Gergő nevéhez.

2021. 09. 14.

Romhányi Áron eMeRTon, Artisjus és többszörös Fonogram díjas zeneszerző-zongoraművésszel beszélgettünk legújabb zenei projektje kapcsán.

2021. 09. 11.

A Fatal Error duplalemezzel ünnepli fennállásának tizedik jubileumát. A Művirágok karneválja c. lemez első részét már bemutatták, a lemez második felvonása őszre várható. Az albumról és az elmúlt nehéz időszakról kérdeztük a zenekart.

2021. 08. 31.

Szeretnénk olvasóinknak kicsit közelebbről bemutatni CéAnne-t, azaz Szélinger Annát, aki az Ortega Guitars Magyarország és az Árkádia Hangszerbolt új videósorozatában avatja be a nézőket az ukulelézés titkaiba, és lelkesen mesél erről az egyre népszerűbb hangszerről.

2021. 07. 20.

Majsai Gábornak új dala és új klipje jelent meg, Örök harcos címen. A lüktető funky nóta kapcsán – melyben a kisebbik fia dobol, az idősebbik pedig producerkedett – kérdeztük az énekest.

2021. 07. 10.

– SZOBOSZLAY ZSÓFIA – A gödöllői rockzenekarnak tavaly jelent meg a második nagylemeze, idén pedig nemrég jöttek ki egy single-lel.

2021. 07. 09.

Új kislemezzel rukkolt elő a Modern Hip-Hop feltörekvő fenegyereke, Young Stork, aki érzéseit egy fagyos EP-be öntötte, és ezt veled is rögtön megosztja. A lemez hangzása újítónak mondható, nem követ szokásos és divatos trap sémákat, elrugaszkodik a valóságtól, de mégis befogadható marad.

2021. 07. 03.

– NAGY ANITA – A Péterfy Bori & Love Band hetedik albuma tavaly nyáron jelent meg, áprilisban koncertfilmet forgattak a Kelenföldi Erőműben, ezekről és a színház és a koncertezés kapcsolatáról is kérdeztük Péterfy Borit.

2021. 06. 29.

– BORBÉLY TAMÁS – Kicsit bővebben az Impulse Response technológiáról – Interjú Guillaume Pille-jel, a Two Notes Engeneering alapítójával és igazgatójával.

2021. 06. 23.

Interjú Gájer Bálinttal, aki kiemelkedő egyénisége a hazai könnyűzenei életnek. Pályáját tudatosan építve, napjainkra már teljesen kibontakozott az a stílus, amiben otthonosan mozog és ahol a jövőjét is elképzeli majd.

2021. 05. 22.

- NAGY ANITA - A Kies zenekar a dallamos rockot ötvözi a punkrock stílussal, mindemellett a dalaik szövegei is figyelemfelkeltőek. A már ötéves zenekar tagjait faggattuk a terveikről és az új lemezről.

2021. 05. 10.

Az emberi kapcsolatok, az azok mögött húzódó érzelmek és mindennapi esendőségeink a fő témái a 2018 elején alakult, Bittner Dániel dalszerző-énekes köré szerveződött, BittnerSweet zenekarnak, melynek tagjai a magyar alternatív színtér jól ismert figurái.

2021. 05. 03.

„A diplomám szerint jazz-énekes vagyok, de nagyon sokféle zenét megkóstoltam már a pályám során” – az Előadóművészi Jogvédő Iroda interjúja Harcsa Veronikával

2021. 03. 13.

– SZOBOSZLAY ZSÓFIA – „Akinek itt kell most lennie” címmel jelent meg az Alvin és a Mókusok új nagylemeze. Az albumról, vírushelyzetről, otthon töltött időszakról mesélt a zenekar frontembere, Pásztor István (Alvin).

2021. 03. 09.

A 2000-es évek egyik meghatározó formációja az underground zenei szcénában egészen biztosan a Kaukázus volt. A zenekar, és annak frontembere, Kardos-Horváth János túl van már több hullámhegyen és hullámvölgyön is, azonban úgy tűnik, 2021 újra az ő évük lesz.

2021. 02. 22.

Nánási Péter az elmúlt 10 évben több mint 100 megbízást kapott 20 különböző országból, írt zenét reklámokhoz, színházi- és táncelőadásokhoz is. Klarinétosként kezdte, majd gitárosként folytatta, és volt hangmérnök is. Erről az érdekes és hosszú útról kérdeztük.

2021. 02. 12.

- DUCHAJ ÁRON - Nyáron jelent meg a Meristem új nagylemeze „Dark Phase” címmel, de ahhoz, hogy megértsük a Meristem jelenséget kicsit vissza kell mennünk az idődben. A csapat alapítója Barkóczi Bence mesél nekünk az útról, ami a különleges és egyedi alkotások megszületéséhez vezetett.

2021. 01. 27.

Táncházakban kezdték a közös zenélést, majd új műfajt, az ethno funkot megteremtve nemzetközileg elismert koncertzenekar lettek. Kazahsztántól Jamaicáig, Finnországtól Spanyolországig ezreket táncoltatott már meg az idén 25 éves Kerekes.

2021. 01. 04.