zenesz_logo.png



A húrok virtuóz mesterének, Paul Gilbertnek új szólóalbuma, a Behold Electric Guitar május 17-én debütál világszerte.

 

PG 700x.jpg

 

 

Paul Gilbert Behold Electric Guitar című új albumának megjelenése már tavaly őszre várható volt, de végül csak idén május 17-én jelenik meg a Theories Recordings / Mascot Label Group kiadásában. Paul Gilbertet legtöbben a Mr. Big zenekarból ismerik, de bármennyire is sikeres volt a banda Paul egy idő után kiszállt és szólókarrierbe kezdett. (Akkoriban Richie Kotzen váltotta őt a Mr. Big-ben.) Számos szólólemezzel a háta mögött, minden műfajban elismert gitárosként, többféle formációban együtt játszott Mike Portnoy dobossal, Billy Sheehan basszerossal, de volt közös turnéja Joe Satrianival, John Petruccival és Richie Kotzennel is.

 

Az új album egyik dala – Havin’ It – már single-ként elérhető, sőt videó is készült hozzá, amit mi is közreadunk.

 

 

 

 

 

„Végre írtam egy olyan dalt, amiben jó hosszú gitárszóló van” – nyilatkozta Gilbert. „Évtizedekbe tellett, hogy felülemelkedjek a popdal struktúrákban történő gondolkodáson, és most óriási érzés, hogy szabadnak érzem magam, csak játszom, játszom, és játszom. A dalnak mégis van dallama és témája, melyeket az az érzés inspirált, hogy amikor valami jól sikerül, akkor még jobbat akarsz.”

 

A Behold Electric Guitar albumon Brian Foxworth dobol, Asher Fulero billentyűzik, és a New Orleans-i legenda, Roland Guerin basszusozik. „Manapság annyira egyszerű többsávos technikával, rájátszásokkal és szerkesztésekkel felvenni egy albumot, de én tényleg jobban szeretek élőben játszani, és hagyni, hogy a zenészek, a dal és az előadás miatt szóljon jól a felvétel” – mondta Gilbert.

 

 

Paul Gilbert Premieres New Song 500x500.jpg

 

 

„Ezen a felvételen nincs rájátszás” – folytatta. „Minden, amit hallasz, az annyi, hogy négy zenész jammel, figyelik egymást és teret hagynak egymásnak. A zene szinte magát keveri ezen a módon. Amikor tudod, hogy nem fogod javítani, amit játszol, és nem fogsz, újabb szólamokat felvenni, az nagyon inspirálja az elméd, hogy jókat játsszál.”

 

Paul Gilbert a koncertezés és lemezkészítés mellett mesterkurzusával is járja a világot így áprilisban Budapesten, az A38 Hajón is fellép. A két órás, élőzenés eseményen Paul nem csak egy sor nagyszerű dalt ad elő, de azt is megmutatja, hogy pontosan hogyan is szólaltatja meg gitárját. A közönségtalálkozó keretében kérdezni is lehet a zenésztől, a színpadon pedig magyar ritmusszekció kíséri.

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/237216110495071/

Az albumra itt vesznek fel előrendelést: https://www.mascotlabelgroup.com/PAUL-GILBERT-is-back-with-Behold-Electric-Guitar