zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Kézdy Luca különleges hegedűjátéka számos formációban hallható, ezúttal saját triójával, a Santa Diverrel lép fel az Opus Jazz Club színpadán.

 

SD700.jpg

 

 

A Santa Diver formációt 2006-ban alapította Kézdy Luca jazzhegedűs és Szesztay Dávid multiinstrumentalista, zeneszerző. A trió harmadik tagja Szegő Dávid dobos, aki 2015-ben csatlakozott a zenekarhoz. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg. Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás.

 

Deep Diving című harmadik lemezük 2017 decemberében jelent meg a NarRator Records gondozásában. A trió természetesen szerepelt már az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban, s ezen kívül számos külföldi jazz fesztiválon is koncertezett: Chelsea Music Festival, NYC (US), European Jazz Conference, BMC (HU), Voll Damm Festival Jazz Vic (ES), Gaume Jazz Festival (BE).

 

Azok, akik ellátogatnak az Opus Jazz Clubba, a trió következő lemezének anyagából is hallhatnak jó néhány új kompozíciót, ilyen a januárban élő stúdió-videón rögzített Blue Horizon is.

 

 

 

 

 

Kézdy Luca - hegedű 

Szesztay Dávid - basszusgitár
Szegő Dávid - dob

Időpont: 2019. március 5., kedd, 20:00–22:00
Helyszín: Budapest Music Center, Opus Jazz Club
Cím: 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

 

Kézdy Luca szerzői estjéről, amin többek között a Santa Diver is többször színpadra lépett, ITT olvashattok.

 

---------------------------

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

A rendezőség kéri, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsetek el asztalt foglalni! Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható. Telefon: +36 1 216 7894