zenesz_logo.png



Új dallal és lendületes klippel jelentkezett az ausztrál Amyl and the Sniffers, megjelent Guided By Angels című szerzeményük.

Amyl 550


A pub rockban és punk rockban utazó zenekar egyúttal azt is bejelentette, hogy szeptember 10-én érkezik új albumuk, a Comfort to Me, amiről ez az első beharangozó track.A banda 2020 végén vonult stúdióba, hogy Dan Luscombe producerrel rögzítsék második lemezüket. A karanténhelyzet alatt íródott korong hangzásvilágának múzsái között megtaláljuk az old school rock'n'roll nagyjait (AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead, Wendy O Williams), a modern hardcore képviselőit (Warthog, Power Trip) és a zenekar hazai példaképeit is (Coloured Balls, Cosmic Psychos). A dalszövegeket pedig az énekesnő, Amy Taylor kedvenc rapperei és garage rock bandái ihlették.

Az alkotói folyamat alatt összesen 17 dal született, ebből 13 került fel a lemezre, amit Nick Launay (Nick Cave, IDLES, Yeah Yeah Yeahs) kevert és Bernie Grundman (Michael Jackson, Prince, Dr Dre) masterelt.

 

 

Amy Taylor így öntötte szavakba az album esszenciáját:

Ha meg kéne fogalmaznom, hogy milyen ez a korong, azt mondanám, hogy olyan, mintha 'A dadus' című sorozat egy részét néznéd, de egy ausztrál autókiállításon játszódna, a dadus törődne a társadalmi kérdésekkel, és túl lenne jó pár könyv elolvasásán, Mr. Sheffield pedig sört inna a napsütésben. Vagy... Egy Mitsubishi Lancer, ami kissé túllépte a sebességkorlátot egy iskolai zónában. Az érzés, hogy milyen jó melegítőnadrágot viselni az ágyban. Az öröm, amikor össze vagy törve, de van valakid, aki főz számodra egy jó vacsorát. Én, amikor a színpadon árnyékbokszolok és izzadságban úszom ahelyett, hogy csendben ülnék a sarokban.”

http://amylandthesniffers.com
http://facebook.com/amylandthesniffers
http://instagram.com/amylandthesniffers