zenesz_logo.pngA Fender kiadta Kurt Cobain átalakított, legendás Jaguar gitárjának új, mai igényekre optimalizált változatát.

 

Kurt Cobain Jaguar700.jpg

 

 

A Fender Kurt Cobain Jaguar® elegáns, modernizált változata a meglehetősen szokatlanul átalakított, ütött kopott 1965-ös Fender Jaguar modellnek, melyet Cobain használt a mámorító korai 90-es években, amikor a Nirvana diktálta a rockot és kissé felforgatta a műfajról kialakult elképzeléseket.

 

A Fender nem először ad ki Kurt Cobain Jaguar gitárt, de ezúttal még tovább finomították az eredeti modellt és most nem a használt hangszer pontos másolatát készítették el, hanem egy valóban szép, új hangszert.

 

 

Kurt Cobain a legendássá vált Jaguart használtan vette Los Angelesben, az átalakítások nagy részét a gitár előző tulajdonosa hajtotta végre a hangszeren. A Nevermind idejében a turnékon Cobain elsősorban ezt a hangszert használta.

 

 

164074-kurt-cobain-playing-his-fender-jaguar_400.jpg

 

 

 

Főbb jellemzők az égerfa test, a szegélyezett fogólap gyöngyszerű pont berakásokkal, a Stratocaster® formájú fejrész „spagetti” logóval, egy DiMarzio DP103 PAF 30th Anniversary humbucker hangszedővel a nyaknál és egy DP100 Super Distortion hangszedővel a húrlábnál.

 

 

 

 

Kurt Cobain Jaguar_600.jpg

 

 

 

 

A gitárt fekete műanyag keménytokkal forgalmazzák, valamint a Fender Kurt Cobain fotóival ellátott könyvével, melyben interjút olvashatunk Earnie Bailey-vel, a Nirvana gitártechnikusával. A hangszer balkezes kivitelben is kapható.

 

 

Specifikáció

 

Modell neve: Kurt Cobain Jaguar®, Rosewood Fingerboard, 3-Color Sunburst

Modell száma: 0143001700

Sorozat: Artist

Javasolt kiskereskedelmi ár: $1619.99

Szín: 3 színű sunburst

Test anyaga: égerfa

Test lakkozása: fényes poliészter

Test formája: Jaguar®

Nyak anyaga: rózsafa

Nyak lakkozása: fényes poliuretán

Nyak profilja: modern "C"

Menzúra: 24” (610 mm)

Fogólap: rózsafa

Fogólap rádiusz: 9.5" (241 mm)

Érintők száma: 22

Érintők mérete: Medium Jumbo

Felső nyereg: szintetikus csont

Felső nyereg szélessége: 1,650" (42 mm)

Pozíciójelölők: gyöngyszerű pont berakás

Húrláb hangszedő: DiMarzio® DP100 Super Distortion Humbucking

Nyaki hangszedő: DiMarzio® PAF DP-103

Kezelőszervek: szóló áramkör szabályzók (a felső tolókapcsoló alsó állásában) hangerő (nyaki pickup), hangerő (húrláb pickup), főhangszín; kísérő áramkör szabályzók (a felső tolókapcsoló felső állásában) két, hüvelykujjal szabályozható hangszín és hangerő gomb a nyaki hangszedőhöz

Húrláb:  Black Chrome Adjusto-Matic™ húrláb Chrome Vintage-Style "Floating" Tremolo húrtartóval és Tremolo Lock gombbal

Szerelvények: nikkel, króm, fekete króm

Hangolókulcsok: Gotoh® Cast/Sealed

Egyéb: háromállású pickupváltó kapcsoló, egyedi nyakmerevítő takarólap „Fender”gravírozással, recézett króm potméter gombok, módosított alsó kezelőpanel, öregített fehér hangszedő borítás fekete foglalatban.

 

Bővebb információ: Fender