zenesz_logo.pngAz Őrült Professzor újabb húzása: a Mad Professor bemutatta Old School 21 gitár kombójának legújabb változatát.

 

OldSchool21RT_700.jpg

 

 

A Mad Professor márkanév hallatán itthon elsősorban a finn cég által gyártott effekt pedálokra gondolunk, az „Őrült Professzor” azonban kiváló erősítőket is készít. A cég új Old School 21RT gitár kombója némi átalakításon esett keresztül, a hangszíne is változott és most már reverb és tremoló is hozzájárul a hangzás színesítéséhez.

 

 

 Old School 21RT  Mad Professor_ up 700.jpg

 

 

Ahogy az erősítő neve is sugallja, ezt a kombót az 50-es évek klasszikus gitár hangzásának megszólaltatására tervezték, de a mai modern sound sem áll távol tőle. Sőt. A legendás old school hangzáson túl az erősítő kiválóan használható country, pop, rock, reggae, soul, hard rock, alternatív, és akármilyen más néven nevezett zenékben, melyek címkéi furfangos marketing szakemberek agyából pattantak ki.

 

Ennél az erősítőnél semmi szükség csatornaváltásra, minthogy bármilyen hangzás kikeverhető a hangerő és hangszín gombok segítségével. Azt pedig talán meg sem kellene említeni, hogy egy effekt pedál gyártó cég erősítője nagyon jó viszonyt ápol mindenféle effekt pedállal.

 

 

Old School 21RT  Mad Professor_back_700.jpg

 

 

 

Az Old School 21RT 21 wattos egycsatornás kombóban három 12AX7 előerősítő cső és két 6V6 végcső állítja elő a 21 W teljesítményt, mellyel az erősítő meghajtja a 12”-os Celestion Creamback 65 hangszórót. A szabályzási lehetőségek: GAIN, BOOST kapcsolóval, MASTER VOLUME, három sávos EQ, CUT gomb a magas vágáshoz, továbbá a REVERB szabályzója, és a tremolóhoz tartozó SPEED és DEPTH potik. Az erősítő hátsó paneljén 4, 8 és 16 ohmos hangszóró kimeneteket találunk.

 

Méretek: 61 x 26 x 50,5 cm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 20 kg

 

Az alábbi demó videó szemléletesen mutatja be az Old School 21RT tudását.

 

 

 

 

 

 Bővebben: Mad Professor