zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek

A Dánielfy Gergő és az Utazók idén 3 éves és már a harmadik nagylemezét tervezi kiadni ez év őszén. Az album előfutára az Elbírjuk a súlyt videóklippel együtt érkezett és hozott egy új irányvonalat a zenekar életébe.

 

„Zeneileg és videóklip ügyileg is tőlünk nem megszokott lépésre szántuk el magunkat. Úgy tűnik a pandémiás helyzet újítólag hatott a dalszerzési folyamatokra és több idő volt ötletelni azon, hogy merre tartson a zenekar. Ilyen dalt nem hallhattak tőlünk korábban. Kicsit maibb, még »kúlabb« lett szerintem az egész hangzás” – mondta Dánielfy Gergő.

 

A videóklip a csapat eddigi legnagyobb dobása, hiszen a kétnapos forgatáson több mint 20 ember részvételével sikerült összehozni egy kisfilmet, ami rengeteg tervezést, szervezést igényel. A végeredmény pedig akár egy Netflix-es sorozat évadzáró része is lehetne kisebb túlzással.

 

„A Covid alatt viszonylag több időm volt sorozatokat nézni és nagyon megtetszett a gondolat, hogy akár egy videóklipben is összesűríthetünk egy kisfilmet. A színészek osztálytársaim, akiknek egyből megtetszett sztori és a zenekar tagjai is örömmel vettek részt a forgatáson, így ha még az időjárással meg is gyűlt a bajunk, a csapat kiváló volt, ahol lelkek találkoztak. A videóklip egy szerelmi háromszöget mesél el egyébként, ami in medias res csap a közepébe és a vége is hagy maga után kérdéseket. Szerettük volna ezt is a nézőre hagyni, hogy mit gondol bele, de még az sem kizárt, hogy kiegészül a történet a későbbiekben” – fűzte hozzá Gergő.

 

 

       

 

Spotify-on is elérhető  https://tinyurl.hu/sb5F/
https://www.facebook.com/danielfygergohivatalos