zenesz_logo.png
Októberben érkezik a budapesti garázsrock-zenekar, a The Trousers hatodik nagylemeze.

A Music Fashion Kiadó gondozta korongról két dalt (My Kind of Business, Bag of Bones) már ismerhet a közönség, most pedig itt a Hope Dies Last című szám, amit a formáció a tavalyi Barba Negrás buliján adott elő először a Junkies és az Auróra produkciók előtt. A srácok megragadták az alkalmat, a Barba Negra színpadán felvettek egy performance-klipet Barna Máté és Havasi Balázs operatőrök segítségével.  A videót a 2006-ban alakult, külföldön is nagy sikernek örvendő együttes énekes-gitárosának, Kőváry Zolinak az unokaöccse, Kőváry Dániel vágta.

„Számunkra magától értetődő volt, hogy ezt a dalt szeretnénk a lemezmegjelenést közvetlenül felvezető single-ként.  Sodró lendületű, dallamos, már-már slágeres, de mégis nyersen megszólaló szám. Aki először hall minket, annak ebből a dalból rögtön átjön mindaz, amit a zenénkkel kifejezni szeretnénk” – kezdte Kőváry Zoli.

A dalban az i-re a pontot Csányi Rita (The Anahit) háttér-vokálja és Derecskei Zsolt (The Bits) orgona játéka teszi fel. A szerzemény refrénjében egy rövid zenei idézetet is felismerhet a közönség, egy jellegzetes gitár-frázist, amit a Deep Purple Highway Star című klasszikusából emeltek át a srácok, nem véletlenül, hiszen az elődeik iránti tisztelet, a hála kifejezése számukra fontos értékek.

trousers borito 20220920 v5 550x

 

„A dal címe az emberi kapcsolatok lezárására utal. Sajnos bőven volt benne részünk az elmúlt három esztendőben, a járvány miatt, meg más okokból kifolyólag is. A refrénben van egy nyelvi csavar, ugyanis a második, az elsőre felelő sor úgy is érthető, hogy „Hope is dying last”, meg úgy is, hogy „Hope is dying lust”. Az első ugye a remény haldoklására utal, a második viszont arra, hogy a remény nem más ebben a helyzetben, mint haldokló vágy, aminek a feltámadását szeretnénk látni. Ez egy alapvetően optimista kicsengésű dal, mert szerzőként úgy vélem, hogy az aktuális remény halálát nem a reménytelenség, hanem az új remény megszületése kíséri. Ezt a zene dinamizmusával igyekeztünk kifejezni. A cím a kapcsolati vonatkozásokon túl általánosabb filozófiai tartalommal is bír, és a jelenlegi sötét történelmi periódusra utal, amiben élünk” – tette még hozzá Zoli.         

 

 

A szám már elérhető minden digitális zenei felületen. A hatodik The Trousers nagylemez (Korábbi albumok: „PLANETARY PROCESS”, „SOUL MACHINE”, „FREAKBEAT”, „MOTHER OF ILLUSION”, „INVISIBLE DARKNESS”) tehát októberben kerül a polcokra, amelyen a klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó zenekar tagjain (Locke Péter-gitár, Lázár András – basszusgitár, Gulyás Antal Samu – dob) túl vendégszerepel Csányi Rita (The Anahit) és Derecskei Zsolt (The Bits) is, a felvételeket pedig Cs. Szabó Zoltánnal, a csapat korábbi dobosával készítették a budapesti Artist Factoryban. A The Trousers legközelebb október 14-én lép fel a kecskeméti Kilelében.

LEGFONTOSABB LINKEK:     

HOPE DIES LAST kislemez: https://album.link/gmgxjxfgjccwm
MY KIND OF BUSINESS: https://www.youtube.com/watch?v=MCjDjLryaxU
BAG OF BONES: https://www.youtube.com/watch?v=dynMEPaWO0o

THE TROUSERS A FACEBOOKON: https://www.facebook.com/thetrousers/
THE TROUSERS AZ INSTÁN: https://www.instagram.com/the_trousers/