zenesz_logo.pngSzületett egy dal az "összefogás"jegyében, amit Varga Miklós, Balázs Fecó, Szikora Robi, Király Viktor, Bódi Guszti, Kovács Nóri, Kefir, Dér Heni, Matisz Flóra, Tamás Gábor és Keresztes Ildikó énekelt fel.


Ennek egy turnéja indul, aminek volt előzetese Kaliforniában , ahol a los angelesi, san franciscoi és san diegoi Magyar közösségek előtt léptek fel, illetve legutóbb Nyírbátoron, több, mint 6. 000 ember előtt.

A dalból CD is készült, amit önzetlenül énekeltek fel az előadók,és kereskedelmi forgalomba nem kerül, úgyhogy igazi kuriózum:)))

 

 

cd borító.JPG

 

 

- Elkészült a Határtalan Dal című lemez (szerzője Méry Péter). Miről is szól ez a kezdeményezés, boltokban nem lehet kapni, mégis hogy lehet hozzájutni?
- Neves zenészek és előadóművészek közreműködésével elhatároztuk, hogy teszünk valamit a határainkon innen és túl élő honfitársaink közötti összetartozás érzésének elősegítésére a zene és a dal eszközeivel.              
A HATÁRTALAN DAL című szerzeményt a következő előadók énekelték fel: Varga Miklós, Balázs Fecó, Szikora Robi, Király Viktor, Bódi Guszti, Kovács Nóri, Kefir, Dér Heni, Matisz Flóra, Tamás Gábor és Keresztes Ildikó.
A 20-25 állomásból álló koncertturné Magyarország számos településén és a határainkon túli területeken zajlik.  Az áprilisban megtartott sajtótájékoztatón a Dalt bemutattuk az ott megjelent média számára, majd május
elsején megtartottuk az első előadást a több mint nyolcezer főnyi lelkes közönség előtt. Ezt megelőzően Kaliforniában mutattuk be a dalt egy háromállomásos turné keretén belül, ahol a los angelesi, san franciscoi és san diegoi Magyar közösségek előtt arattunk vele sikert. A turné állomásain a fent nevezett Előadóművészeket egy állandó öttagú zenekar a Machine Mouse kíséri annak érdekében, hogy biztosítsuk az élő zene varázsát.                                                                                  
A Turné állomásainak helyszíneit és részleteit a Facebookon követhetik nyomon az érdeklődők.
A lemezt nem kívánjuk kereskedelmi forgalomba hozni, facebookon sorsoljuk ki játék formájában és a turné helyszínein lehet hozzájutni.)

- Hogy sikerült ennyi neves előadót megnyerni és igaz e az, hogy mindenki önzetlenül, ellenszolgaltatás nélkül énekelte fel ezt a lemezt?
- Legtöbbjükhöz régi baráti kapcsolat fűz, és amikor társaimmal Szalontai Lacival es Keve Mikivel nekifogtunk az ötlet megvalósításának, mindannyian éreztük, hogy nemes célt szolgálunk. Nem volt kérdés számunkra, hogy ebbe energiát fektessünk és létrehozzuk a produkciót. Csodálatos érzés volt számunkra, hogy a Határtalan Dal üzenetét győzködés nélkül minden résztvevő magáénak érzi.
 
- Mi a folytatást?
- A folytatást a Határtalan Dal turné formájában valósítjuk meg, melynek első állomásán mint említettem, már túl vagyunk, óriási lelkesedés övezte a koncertet. A továbbiakban olyan magyarlakta településekre szervezzük, ahol az összetartozás érzése fontos az emberek számára. Ebbe természetesen határokon túli helyszínek is beletartoznak.

 

stúdióban csoportkép.JPG

 

 

Balázs Fecó "Sorstragédiák minket oly gyakran sújtanak, hát óvjuk egymást akkor is, mikor nem bántanak”
„Ezt átérezve örömmel csatlakoztam a dal felénekléséhez."

Király Viktor „A nagyvilág sokkal szegényebb lenne nélkülünk, de senki nem fog tenni értünk, ha mi nem teszünk"
"Éppúgy igaz a new yorki magyarok körében, mint bárhol máshol a világban"

Szikora Robi "megmaradásunkért fogjunk össze, tegyünk végre Magyar a magyarért"
"Ezt Kennedy egyik nagy mondásával tudnám kiegészíteni: soha ne azt nézd, hogy mit tudsz kapni a hazádtól, csak azt, hogy te mit tudsz adni a hazádnak. Mi ezt a Dalt"

Keresztes Ildikó "Ott sem tagadjuk meg azt, hogy honnan származunk, hol törvényekkel büntetik, mikor megszólalunk"
"Erdélyi származású magyarként örülök, hogy ezt az érzést dalban is kifejezhetem"

Der Heni "Neveinkről sokfele lehullt az ékezet, De a vers szerint a magyar név megint szép lehet"
"Vajdaságban születtem, tudom milyen felnőni egy olyan országban, ahová akaratunkon kívül kerültünk és beszélni hivatalosan egy olyan nyelvet, amely nem a magyar."

Varga Miki "Isten kegyelméből kaptuk a szent koronát ezért tudtunk fennmaradni minden koron át"
"15 millióan mi magyarok a világ bármely pontján"

Tamás Gábor "Megvívtuk a harcainkat századokon át, még mindig Magyarországnak hívják ezt a kis hazát"
"Hitem szerint ez így is marad, amíg világ a világ"

Bódi Guszti "A nagyvilágnak minden szegletében ott vagyunk"
"mert a dal örök és határtalan és teljesen mindegy, hogy azt milyen bőrszinű énekes énekli"

Kefir "Európát gyakran védték meg a kardjaink, De segítséget ritkán kaptak hős magyarjaink"
"ennek a szövegrésznek a történelmi igazságtartalmát szerintem mindenkinek könnyű eldönteni"

Kovács Nóri "bárhol is vagyunk, összetartozunk hat örüljünk egymásnak, amikor találkozunk"
"Külön öröm számomra, hogy azok után a gyönyörű népdalkincsek után, amit erdélyi, felvidéki, délvidéki honfitársamtól kaptam, végre én is, mi is adhatunk Nekik egy olyan dalt, ami róluk is szól“