zenesz_logo.png2012-ben új formát ölt a Jazztavasz fesztivál. A korábban négy külön napra időzített koncertek helyett idén valódi fesztiválhangulatot teremt a Müpa, amikor május 13-án 16 órától éjfélig játszanak a legkiválóbb jazzelőadók a Fesztivál Színházban és a Nemzeti Hangversenyteremben.

2012. május 13.

Közreműködik: Borlai Gergő – dob, Gary Willis – basszusgitár, Scott Kinsey – billentyűs hangszerek

 

gary willis.jpg

 

A fellépők a fúziós, plugged-in jazz legjelesebb hazai és külföldi képviselői, akik így vagy úgy kapcsolódnak a 80 éve született Joe Zawinulhoz.

 

Rögtön a fesztivál nyitánya bombasztikus lesz, hiszen a már nem csak Magyarországon elismert dobvarázsló, zeneszerző Borlai Gergő két amerikai nagyágyúval, Scott Kinsey billentyűssel és Gary Willis basszusgitárossal játszik. Ők így együtt alkotják a Kinsey–Willis–Borlai Triót, vagyis nem alkalmi formációról van szó! Los Angelesben vették fel azt az albumot, mely 2012-ben jelenik meg és csupa vadonatúj számot tartalmaz. E lemez anyagát hallhatja a Fesztivál Színház közönsége.

 

Scott Kinsey már azelőtt felfigyelt magyar kollégája energikusan muzikális dobolására, hogy Borlai meghívta volna őt MMM című lemezének felvételére és a keverési munkák elvégzésére. Ekkor szövődött szoros barátság közte és Willis közt is. Ahogy Borlai fogalmaz: „A velük való zenélés számomra maga a tökéletesség.”

Zawinul munkásságának mindhárman feltétlen és mély tisztelői, sőt Scott Kinsey Zawinul Faces and Places című lemezének producereként dolgozott, és sokéves barátság fűzte a billentyűs mesterhez. Kinsey-t és Willist egymáshoz pedig már a kilencvenes évek eleje óta köti össze a Tribal Tech, amikor is Kinsey csatlakozott a Willis és Scott Henderson alapította nagyfeszültségű jazzbandához.