zenesz_logo.pngAz amerikai PreSonus cég hagyományosan Frankfurtban jelenti be legújabb termékeit. Az idei zenei szakvásár kiemelkedő szerepet kap a szoftver-fejlesztések és az új hardverek szempontjából amire a PreSonus szakemberei is kellő időben és alapossággal készültek.

Musikmesse alkalmából többféle újdonság került terítékre, ezek közül most kiemelünk néhányat, a teljesség igénye nélkül

 

PrSonus QMix 300x300.jpg

iPhone vezérlés

Tavaly mutatták be a PreSonus StudioLive keverők iPad-ra telepíthető vezérlőfelületét. Most pedig itt az iPhone változat. Az ingyenes QMix alkalmazás egyenesen a zenészek számára készült, amellyel FireWire kapcsolaton keresztül akár 10 különféle monitor-arányt és -hangerőt tudnak testre szabni.

 

PreSonus Exchange

Egyik legérdekesebb fejlesztés a PreSonus hangfelvevő szoftverével kapcsolatos. Az Exchange funkció lehetővé teszi, hogy az internetre csatlakozó regisztrált Studio One tulajdonosok az internetes adatbázison keresztül plug-in beállításokat, MIDI file-okat cserélhesenek, töltsenek le.

 

Spektrum analizátor funkció

A StudioLive keverők beépített 31 sávos grafikus equalizátora igen hasznos eszköz, de érteni kell használatához. Most a Rational Acoustics cég Smaart technológiája révén valós idejű spektrum-analizátoron pontosn nyomon követhető a frekvenciatartomány, amivel gyerekjáték beállítani a 31 sávos szűrőt.

 

PreSonus BlueTubeDPv2 600x200 .jpg

 

Két továbbfejleszett mikrofonerősítő

A PreSonus kezdeti sikereit az olcsó, ám igen jó hangminőségű mikrofonerősítőinek köszönhette. Most két régebbi model újult meg, a kétcsatornás BluTube DP és az egycsatornás TubePre új, V2 változatai a csöves mellett egy félvezetős előfokot is kapott, így most az XMAX áramkör révén a csöves verzió mellett választható egy tiszta félevezetős hangzás is. ( - )

 

www.digitalpro.hu