zenesz_logo.png
A Venture sorozat három erősítőfejet – V3, V7 és V12 – valamint ötféle hangfalat – VB-112, VB-115, VB-210, VB-212 és VB-410 – vonultat fel.

1946 óta az Ampeg szuper hangzásával és lehengerlő teljesítményű erősítőivel meghódította a basszusgitáros társadalmat. A basszuserősítők világában az Ampeg igazi legendának számít és már-már sztenderdként tartják számon a nagyszínpadok világában, de a stúdiókban is. Az Ampeg basszuserősítők a rocktörténelem számos legendás felvételén hallhatók, rendkívül dinamikus hangzásukkal hosszú évtizedek óta tartják helyüket a piacvezető basszuserősítők között.

Ilyen múlttal és számos innovációval a háta mögött az Ampeg ismeretlen vizekre evezett új Venture sorozatával. A három verzióban készülő Venture basszus erősítőkben a felhasználó egyszerre élvezheti „D” osztályú erősítő, a kompakt méret, a sokoldalú Input/Output szekció és a basszushangzás kialakítására szolgáló kezelőszervek bőséges kínálatát. Mindegyik modell az Ampeg Legacy előerősítőjét kapta, 3 sávos EQ-val, melynél a középszabályzónál 200 Hz és 3 kHz között állítható, hogy milyen tartományban kívánunk 14 dB-t vágni vagy emelni, valamint 3 állású Ultra Lo és kétállású Ultra Hi kapcsolóval és az Ampeg Super Grit technológiájára épülő (SGT) overdrive áramkörrel.

 

Venture V3 3qtr Front SML 600x

Ampeg Venture V3

Az erősítősorozat legkisebb és legkönnyebb darabja a 300 wattos Venture V3, melynek súlya mindössze 1,77 kg, és olyan apró, hogy akár egy laptop táskában is elfér. Ez a modell is megkapta a már említett Ampeg Legacy előerősítőt, ami 3 sávos EQ-t kínál, választható középtartomány szabályzással. A háromállású Ultra Lo kapcsoló baloldali állásában -20 dB-t véghatunk 40 Hz-nél, középen inaktív a kapcsoló, míg jobbra nyomva 2 dB-vel emel 40 Hz-nél és egyúttal -10 dB-vel vág 500 Hz-nél. Az Ultra Hi kapcsolóval pedig 9 dB emelést érhetünk el a 8 kHz-es tartományban. Azt hiszem, ennél kifinomultabb hangszínszabályzást senki nem kívánhat. A lábkapcsolóval is kezelhető SGT Overdrive opció az SVT és a B15 erősítők csöves torzításával egészíti ki a hangszínpalettát. A kétállású kapcsolóval kiválasztott erősítő torzításának mértékét és szintjét Grit /Level dupla potméterrel adagolhatjuk.

 Venture V3 Rear SML 600x

Ha a hátsó panelt vesszük szemügyre, először a Neutrik speakON - 1/4" jack kombó hangfalkimenet ötlik szemünkbe, mellette a 6,3-as jack fejhallgató kimenetet, a kis jackes AUX bemenetet, az effekt Send/Return jack aljzatait és lábkapcsoló jack aljzatát találjuk. Mindemellett kapunk még egy szimmetrikus XLR DI kimenetet, mellyel keverőre, felvevőeszközre stb. küldhetünk jelet. A DI kimenetet ellátták Pre/Post kapcsolóval (Pre állásban az EQ-t, az SGT-t, az FX loopot stb. „kerülhetjük meg”) Ground Lift kapcsolóval és egy kétállású kapcsolóval, ami a kimenő jelszintet csökkenti.

 

Venture V7 3qtr Front SML 700x

Ampeg Venture V7

A 700 wattos Venture V7 erősítőfej a sorozat középső modellje, ami még mindig annyira kompakt, hogy egy laptop táskában vagy gig bag-ben is szállítható, a súlya 3,1 kg. A Venture 700 kiváló megoldás lehet utazó basszerosok számára, mert „D” osztályú végerősítője több mint elegendő teljesítményt ad le ahhoz, hogy bármelyik Venture sorozatú ládát vagy gyakorlatilag bármilyen más hangfalat meghajtson, amivel a tulajdonosa útközben találkozhat.

 

Venture V7 Rear SML 700x

 

Az erősítő mindazon jellemzőkkel rendelkezik, melyeket a Venture V3 erősítőnél ismertettünk. A nagyobb teljesítmény mellett, még annyiban tér el a tudása a legkisebb modellétől, hogy itt már egy kompresszor is rendelkezésűnkre áll, a kompresszálás mértékét egy dedikált potméterrel szabályozhatjuk. 

Az Ampeg Venture V7 Input/Output szempontjából is több lehetőséget kínál kisebb testvérénél. Az effekt loopnál egy apró Mix potméterrel keverhetjük a „száraz” és az effektezett jel arányát, két 6,3-as jack formájában kapunk egy Preamp Out kimenetet és egy Power Amp In bemenetet, melyekkel az előerősítő jelét küldhetjük ki külső végerősítőre, illetve a végfok kaphat egy külső előerősítőtől jelet. További apró eltérés, hogy ez erősítő nem egy, hanem két hangfalkimenetet biztosít.

 

 Venture V 12 Front 3qtr SML 1237x

Ampeg Venture V12

Talán az 1200 wattos Ampeg Venture V12 erősítőnél érződik leginkább az Ampeg Venture sorozat alapkoncepciója, hogy a mai basszusgitárosoknak könnyen hordozható és mégis nagyteljesítményű erősítőt gyártsanak. A motorháztető alatt a V12 teljesen analóg áramkörökre épül – kivéve a „D” osztályú végerősítőt. Ennél a modellnél is elmondhatjuk, ami a Venture V7-re igaz, hogy a 3,8 kg-os súly miatt az erősítő könnyen szállítható – akár az opcionálisan megvásárolható Venture hordtáskában – és nincs az a hangfal, amit nem tudna elegendő teljesítménnyel meghajtani.

Venture V 12 Rear SML 1237x

Az Ampeg Venture V12 fej szolgáltatásai és I/O funkciói megegyeznek a Venture 7 modellnél írtakkal, az eltérés csupán a nagyobb teljesítményben mutatkozik.

 

 

 

Ampeg Venture hangfalsorozat

A Venture erősítőkkel egyidejűleg a gyártó ötféle Ampeg Venture hangfalat is bemutatott. Az új hangfalakban közös, a rendkívül masszív felépítésükhöz képest könnyű súly, a tartós és stílusos Tolex borítás, az egyedi, neodímium mágneses Lavoce hangszórók jelenléte és az, hogy mindegyikbe egy kompressziós magassugárzót is szereltek, melyhez egy háromállású szintszabályzó kapcsoló is tartozik, mellyel akár ki is kapcsolhatjuk a tweetert. Mindegyik hangfal fekete Venture hangszóróvásznat kapott szürke szegélyezéssel, és mindegyiken Neutrik NL2 speakON hangfalcsatlakozókat találunk. (A sztenderd fekete Venture hangszóróvásznak opcionálisan Portaflex-stílusúra cserélhetők.) Amint az alábbi felsorolásból is látható, az Ampeg Venture hangfalsorozat olyan sokféle hangszóró konfigurációt kínál, hogy mindenki ízlésének, igényeinek és zenei stílusának megfelelő hangfalat tud találni.

 

Venture VB 112 3qtr Right LRG 600x

Ampeg Venture VB-112

Terhelhetőség RMS: 250 W
Csúcsteljesítmény: 500 W
Impedancia: 8 ohm
Frekvencia tartomány: 38Hz - 17.4kHz
Mélyhangszóró: 1 x 12”
Nyomókamrás magassugárzó
Maximális hangnyomás: 124.2 dB
Álló és fekvő helyzetben is használható
Súly: 12 kg

 

Venture VB 115 3qtr Right XLRG 575

Ampeg Venture VB-115

Terhelhetőség RMS: 250 W
Csúcsteljesítmény: 500 W
Impedancia: 8 ohm
Frekvencia tartomány: 30Hz - 17.4kHz
Mélyhangszóró: 1 x 15”
Nyomókamrás magassugárzó
Maximális hangnyomás: 124.2 dB
Álló hangfal
Súly: 15,4 kg

 

Venture VB 210 3qtr Right SML 650x

Ampeg Venture VB-210

Terhelhetőség RMS: 300 W
Csúcsteljesítmény: 600 W
Impedancia: 8 ohm
Frekvencia tartomány: 39Hz - 17.4kHz
Mélyhangszóró: 2 x 10”
Nyomókamrás magassugárzó
Maximális hangnyomás: 124.3 dB
Álló és fekvő helyzetben is használható
Súly: 12,7 kg

 

Venture VB 212 3qtr Right LRG 500x

 Ampeg Venture VB-212

Terhelhetőség RMS: 500 W
Csúcsteljesítmény: 1000 W
Impedancia: 8 ohm
Frekvencia tartomány: 39Hz - 17.4kHz
Mélyhangszóró: 2 x 12”
Nyomókamrás magassugárzó
Maximális hangnyomás: 131,7 dB
Álló és fekvő helyzetben is használható
Súly: 18,1 kg

 

Venture VB 410 3qtr Right SML 530x

Ampeg Venture VB-410

Terhelhetőség RMS: 600 W
Csúcsteljesítmény: 1200 W
Impedancia: 8 ohm
Frekvencia tartomány: 28Hz - 17.4kHz
Mélyhangszóró: 4 x 10”
Nyomókamrás magassugárzó
Maximális hangnyomás: 131,5 dB
Álló hangfal
Súly: 19 kg

 

Venture V7 Carry Bag 3qtr Front 500x

Venture sorozatú hordtáskák

Mindhárom erősítőhöz készültek opcionálisan megvásárolható professzionális hordtáskák. Ezek a speciális hordtáskák kifejezetten a Venture V3, Venture V7, és a Venture V12 erősítő fejekhez készültek.

Fontosabb jellemzők

 • Tartós, vastagon párnázott hordtáskák a Venture sorozat erősítő fejek részére, külön méretekben a Venture V3, Venture V7, és Venture V12 erősítők számára
 • 600-Denier vinyl anyag TPU erősítéssel
 • Szakadásálló, kopásálló, és vízálló, gumírozott oldalak
 • Nejlon vállszíj
 • Tágas zsebek kiegészítők számára
 • Modern Ampeg logók

Venture sorozatú hangfal védőhuzat

 • Tartós, vastagon párnázott védőhuzat a Venture sorozat hangládái számára
 • A Venture VB-112, VB-115, VB-210, VB-212, és VB-410 modellek számára
 • 600-Denier vinyl anyag TPU erősítéssel
 • Szakadásálló, kopásálló, és vízálló
 • Modern Ampeg logók

A Venture sorozatú erősítők elérhetőségének pontos időpontja és a hazai árak iránt a hivatalos Yamaha márkakereskedőknél lehet érdeklődni.

Ezek is érdekelhetnek