zenesz_logo.pngA live act-centrikus zenészek szempontjából a KORG újdonságai közül talán a KAOSS PAD legújabb, tisztán effektprocesszor rendeltetésű változata a leginkább érdekfeszítő újdonság.

Persze nem szabad megfeledkeznünk a nanoSERIES2 új kontrollereiről sem - az új, QUAD névre hallgató modell igazán impozáns külsővel és belsővel lett megáldva.

Az interneten különféle videomegosztó portálokon utánna nézhetünk,hogy egy egyszerű elektronikus dobloop-ból milyen változatos, modern kompozíciót varázsolhatunk a QUAD segítségével.A szemgyönyörködtető kezelőfelület már önmagában egy motiváló tényező lehet használat közben, de köztudott, hogy megfelelő funkciók híján mit sem ér a külső - a KAOSS PAD QUAD esetében azonban mindkettő adott. Négyféle effektet alkalmazhatunk párhuzamosan, melyekkel teljes mértékben egyedivé varázsolhatjuk a bejövő jelet! A KAOSS PAD QUAD megjelenését követően biztosan számos feltörekvő DJ és live act-centrikus előadó setup-jába hamar be fog kerülni!

 

A QUAD használható direkt effektezésre is (soros összeköttetés révén), vagy akár egy keverőpult effekt-loop-ján keresztül is, mint külső effektprocesszor. Könnyedén el tudjuk képzelni, hogy nemsokára a kreatív live act-esek szettjei mellett akár a lemezjátszósok DJ-setup-jaiban is fellelhetők lesznek a KAOSS széria legújabb tagjai.

 

Tomo Árpád