zenesz_logo.png



A Line 6 által a 2015-ös NAMM Show-n bemutatott Variax Standard gitár az első komolyabb közös produktum, ami azóta került piacra, hogy 2013 decemberében a Yamaha megvásárolta az 1996-ban alapított kaliforniai céget.

 

line6-yamaha-variax-standard-4_700.jpg

 

A Line 6 által a 2015-ös NAMM Show-n bemutatott Variax Standard gitár az első komolyabb közös produktum, ami azóta került piacra, hogy 2013 decemberében a Yamaha megvásárolta az 1996-ban alapított kaliforniai céget. Ebben a modellben találkozik a Yamaha legendás hangszerkészítő tudása és a Line 6 legmodernebb Variax technológiája.

„Amióta A Yamaha megvásárolta a Line 6-et, szorosan együttműködünk egy új, igazán innovatív hangszer elkészítése érdekében.” – mondta Marcus Ryle, a Line 6 stratégiai tisztségviselője. „Izgalommal várjuk a Variax Standard piacra kerülését, mert ez egy nagyszerű és mégis elérhető árú gitár, amellyel a gitárosok olyan vintage hangszerek hangját kapják meg, melyekről eddig csak álmodtak. Ezenfelül a Variax Standard tudja az 50-es évek megfizethetetlen vintage gitárjainak gazdag, vastag, single-coil hangzását az ezeknél jelentkező zavaró zajok és búgások nélkül.”

 

line6-yamaha-variax-standard-700.jpg

 

Akiknek nem ismerős a Variax koncepció, a lényeg tömören, hogy ezek a hangszerek a megfelelő elektronika segítségével reprodukálják a legkülönbözőbb régi, hagyományos, vagy akár egzotikus húros hangszerek hangját, továbbá a gitárosok egyetlen gombnyomással választhatnak rengeteg alternatív hangolási mód között.

„Egy vintage hangszer hangjának a Variax HD technológiájával történő modellezése meglehetősen komplex feladat.” – meséli a Line 6 szakembere. „A gitár minden része – beleértve a testet, az elektronikát, a fém alkatrészeket – hatással van a hangképzésre és arra, hogyan reagál a hangszer a megszólaló hangra. A Line 6 csapata rendkívüli alapossággal összegyűjtötte  és analizálta az ikonikus vintage gitárok hangjának jellemzőit. Ennek köszönhetően a Variax elképesztő részletességgel és pontossággal produkálja azt a soundot és feelinget, ami a világ legmegbecsültebb gitárjainak volt a sajátja.”

 

 

A Yamaha tapasztalt mesterembereinek köszönhetően a Variax Standard felső kategóriás, rendkívül masszív építésű tömörtestű gitár. A pehelykönnyű Strato formájú test, az egy darabból készült juharfa nyak, a rózsafa fogólap, az egyedi tekercselésű hangszedők mind hozzájárulnak a hanghoz, amit a Line 6 csak úgy jellemez „felharmonikusokban gazdag, tiszta, teljes hang.”

A Variax Standard számos olyan további megoldást tartalmaz, amely nem feltétlen jellemző kategóriatársaira. Szabadalmazott tremolós húrláb teszi teljessé a játékkomfortot és növeli a hangkitartást, az olajozott Graph Tech felső nyereg biztosítja a pontos és precíz húrtávolságot és segít a hangolás megtartásában.

 

Line 6 Variax Standard_350.jpg
Jellemzők:

Kézzel gyártott pehelykönnyű éger test, vékony lakkozású juhar nyak
Rózsafa fogólap 22 érintővel
Egyedi tervezésű, Alnico V mágneses single-coil hangszedők
Egyedi tremolós húrláb, Graph Tech nyereg, ötállású pickup-váltó
Variax HD modellező technológia
Elektromos, akusztikus és elektroakusztikus gitár hangkészlet
11 alternatív hangolási mód, plusz a gitáros által megadható hangolási módok
16 különböző hangszedő típus (Workbench HD szoftver segítségével)
Ingyenes Workbench HD szoftver egyedi, testreszabott gitárhangok készítéséhez

A Variax Standard három színben – Tobacco Sunburst, Vintage White és Midnight Black – lesz kapható az első negyedév vége felé, 1 119 USD kiskereskedelmi áron.

 


A Yamaha hangszerek magyarországi forgalmazója: Yamaha Magyarország