zenesz_logo.pngA Genesis egykori énekese kilencedik szólóalbumát mutatja be.

A tavalyi ‘Scratch My Back’ című lemez zenei vonalát követve készültek a ‘New Blood’ dalai, de az előzménnyel ellentétben, ahol más előadók dalai kerültek feldolgozásra, a mostani anyagon a korábbi korongokról válogatott saját dalok lettek újraértelmezve, nagyzenekari kísérettel, gitár és dob nélkül.

 

A Genesis egykori énekese kilencedik szólóalbumát mutatja be. A tavalyi ‘Scratch My Back’ című lemez zenei vonalát követve készültek a ‘New Blood’ dalai, de az előzménnyel ellentétben, ahol más előadók dalai kerültek feldolgozásra, a mostani anyagon a korábbi korongokról válogatott saját dalok lettek újraértelmezve, nagyzenekari kísérettel, gitár és dob nélkül. Az újjávarázsolt dalokban a lecsupaszított, mégis rendkívül hangsúlyos szövegek is új értelmet nyertek az évek múltával. Az elismert zeneszerző, rendező John Metcalfe közreműködésével Peter és a New Blood Orchestra minden egyes dalnak új mélységet és jelentést tudott adni. A 46 tagú zenekarral lezajlott felvételek a neves Ben Foster vezényletével történtek.

peter_gabriel4.jpg

 

Peter Gabriel új albumának boritója


Az olyan dalok újragondolása, mint a ‘Digging In The Dirt’, a ‘Don’t Give Up’, a ‘Downside Up’, az ‘Intruder’, a ‘Mercy Street’,  a ‘ The Rhythm of the Heat’ és a gerinc bizsergető, atmoszférikus ‘San Jacinto’ letaglózó hatást váltanak ki.

Az albumon hallható 12 dal mellett találunk egy különleges bónusz track-et is, a ‘Solsbury Hill’-t, egy 5 perces ambient zenét, amit Peter állandó hangmérnöke, Dickie Chappell rögzített.

A standard verzió mellett megjelent két CD-s kiadáson a dalok instrumentális verzióit is meghallgathatjuk. Az album természetesen digitálisan is elérhető, és ráadásként bakeliten is megjelenik november 7-én.


‘NEW BLOOD’ tracklisting:

1.       Rhythm of the Heat
2.       Downside Up (featuring Melanie Gabriel)
3.       San Jacinto
4.       Intruder
5.       Wallflower
6.       In Your Eyes
7.       Mercy Street
8.       Red Rain
9.       Darkness
10.     Don’t Give Up (featuring Ane Brun)
11.     Digging in the Dirt
12.     The Nest That Sailed the Sky
13.     A Quiet Moment
14.     Solsbury Hill (bonus track)