zenesz_logo.png- A „The Sun Comes Out” világturné - Shakira egyre növekvő rajongótáborának hídfőállásait érintve - észak-amerikai, európai, dél-amerikai, ázsiai és afrikai helyszíneken zajlik, tizenkét gyönyörű és fárasztó hónapon át.

A turné az énekesnő két legutóbbi stúdióalbumát, a She Wolf és a Sale El Sol albumot népszerűsíti. Sennheiser vezeték nélküli mikrofonok, vezeték nélküli személyi monitor rendszerek és vezeték nélküli hangszeres rendszerek gondoskodnak az előadások állandó és megbízható színvonaláról estéről estére, attól függetlenül, hogy a turnécsapat a világ mely táján jár, és milyen szörnyű és váratlan rádiófrekvenciás környezetben kell dolgozni.

 

Shakira_2011.jpg

 

Shakira a hozzá hasonló megasztárokat is túlszárnyaló, igazán nemzetközi hírnévnek örvendhet. A három nyelven beszélő, kolumbiai születésű énekesnő világszerte több mint ötvenöt millió albumot adott el, és két Grammy-díjat, hét Latin Grammy-díjat és tizenkettő Billboard Latin zenei díjat is begyűjtött. Shakira hitelessége és nagy emberszeretete Barack Obama elnököt is arra késztette, hogy meghívja őt a Fehér Házba, hogy elbeszélgessenek a gyermekek korai fejlesztéséről és a 2010-es FIFA világkupa hivatalos dalának választott, „Waka Waka (This Time for Africa)” című sláger magával ragadó varázsáról.

 

A „The Sun Comes Out" világturnén Shakira elbűvölő hangja Neumann KK 105 S kondenzátor kapszulal szerelt Sennheiser SKM 5200-II mikrofon és EM 3732-II vevőegység segítségével jut el az elragadtatott rajongók füléhez. A KK 105 S a legendás Neumann stúdió hangzást varázsolja a színpadra, olyan precíz érzékiséggel rögzítve a hangot, mely közvetíteni képes az énekesnő hangjának hipnotikus szépségét. Shakira, aki már hosszú ideje fürdik a rivaldafényben és már minden elképzelhető mikrofonba énekelt, áttetsző és szép hangzásáért a KK 105 S kapszulát kedveli a leginkább. A mikrofon finom részleteket is visszaadó hangzása még nagyszerűbb teljesítményre ösztönzi őt.

Shakira, valamint elsőrangú zenészei, dobosai és táncosai mindannyian a Sennheiser ew 300 IEM G3 vezeték nélküli személyi monitor rendszerek segítségével tartanak lépést a zene ritmusával. Az énekesnő világszerte ismert, egyedi hangzásának alapját képező mobil hangszerek – köztük Shakira saját gitárjának – jeleit tizennégy vezeték nélküli Sennheiser SK 2000-XP hangszeres zsebadó továbbítja. A vezeték nélküli jeleket hat Sennheiser EM 2050 vevőegység veszi hibátlanul az éterből, Sennheiser A2003-UHF antennák közreműködésével.

Figyelemre méltó, hogy a show – a turné távoli célállomásai és az azokkal járó váratlan vagy zsúfolt RF viszonyok ellenére – estéről estére minden gond nélkül zajlik. Amikor a turné szeptember végén a Rio de Janeiro-i koncerttel véget ér, Shakira, a zenekar és a technikai személyzet a Földgolyó minden egyes zugát bejárva, száznégy show-n lesz túl. A turnét végigkísérő Kristy Jo Winkler, a Sennheiser nemzeti kapcsolatokért felelős vezetője szerint: „A show akkor is egy kis klub meghittségét sugározta, amikor tízezer rajongó vett körül. A Sennheiser vezeték nélküli hangszeres rendszereinek zeneisége, és a zenészek ebből táplálkozó magabiztossága nagyban hozzájárult a show hatalmas energiájához. Az előadást azonban természetesen Shakira győztes karizmája és gyakorlott, mégis könnyed előadásmódja teszi teljessé.”

(Fotó: © 2011 Erik Kabik)