zenesz_logo.pngVOX AC30 - Nehéz nem szeretni ezt az esztétikus megjelenésű, legendás hangszínű kombót, ami nem csak a blues gitárosok kedvence.

 

AC30C2_Gallery_700_1.jpg

 

 

Elegáns megjelenésének és karakteres brit hangszínének köszönhetően a VOX AC30 továbbra is az egyik legkeresettebb csöves erősítő a blues gitárosok körében. Hosszú lenne a listája azoknak a gitárosoknak, akik ezt a kombót használták, ilyen pl. Jimmy Page, Rory Gallagher, John Scofield és Brian May, csak hogy néhány nevet említsünk. És akkor még nem beszéltünk a számtalan stúdiófelvételről, amiben a blues és rock műfajától eltérő stílusú zenékben hallhatjuk a  VOX AC30 jellegzetes hangját.

 

Mára már számos, a mai igényeknek megfelelő képességgel ruházták fel az AC30-at, így folyamatosan ott van azon erősítők között, melyeket a kortárs gitárosok legnagyszerűbb gitárerősítőkként tartanak számon. A VOX különös figyelmet fordít az AC30 klasszikus csöves hangjának élethű reprodukálásra, miközben a legmodernebb technológiákat alkalmazza a maximálisan megbízható működés érdekében.

 

 

 

foto2_700.jpg

 

 

 

A VOX Custom sorozatának AC30C2X modelljével azt az ikonikus csöves erősítőt hozza vissza számunkra, ami a modern brit blues és rock gitárhangzás kialakításában jelentős szerepet kapott. Az AC30 hihetetlen dinamikája nagyban hozzájárult hírnevéhez, és ez az egyik oka annak is, hogy sok blues gitáros ezt az erősítőt részesíti előnyben más tradicionális erősítőkkel szemben.

 

Az AC30C2X-ben három 12AX7 előerősítő cső és négy EL84 végcső biztosítja a 30 W teljesítményt. A kombót egy pár 12 inches Celestion Alnico Blues hangszóróval gyártják, amit a blues gitárosok nagyon kedvelnek, mert a klasszikus vintage hangszórókhoz hasonló a dinamikájuk. Ami a sokoldalúságot és rugalmasságot illeti, a VOX Custom AC30C2X továbbviszi elődei örökségét. Két csatornával rendelkezik – Normal és Top-Boost csatorna. Az utóbbi keményebb, agresszívebb hangzásokra képes, a Normal csatornához képest, és külön Treble, Bass hangszínszabályzók tartoznak hozzá, míg a Normal csatornánál csak egy hangerőszabályzót találunk. A hangszín alakításában a Master részben található Tone Cut gomb is segítségünkre van. A csatornák saját Volume szabályzójával és a Master Volume potméterrel a legkülönbözőbb stílusú hangzások érhetők el, a híres csillogó, fényes VOX hangszíntől kezdve a modern overdrive-os hangzásokig bezárólag.

 

 

 

 

vox-ac30c2x_700.jpg

 

 

 

A beépített effektek között megtaláljuk a Depth és Speed szabályzókkal ellátott Tremolót és a rugós zengetőt, aminek a szintjét és hangszínét is állíthatjuk. További jellemzők, a csatornánkénti High és Low szintű bemenet és az effekt Send/Return aljzat. Nehéz nem szeretni ezt az esztétikus megjelenésű, ikonikus hangzású kombót...

 

 

 

 

 

 

 

VOX AC30C2X Custom Specifikáció

 

Kimenő teljesítmény: 30 Watts RMS 16 Ohm
Hangszórók: 2 x 12" 8 ohm Celestion Alnico Blue
Bemenetek: Normal csatorna (High és Low), Top Boost csatorna (High és Low), FX Return aljzat, lábkapcsoló aljzat
Kimenetek: Extension és External hangszóró kimenetek, FX Send aljzat
Méretek: 702 x 265 x 556 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 33,4 kg
Opcionális tartozék: VFS2A lábkapcsoló
Hazai ára: 406 000 Ft
Aktuális árak Amazon.com

Megjegyzés:  a VOX AC30C2 modellt, amelynek paraméterei gyakorlatilag megegyeznek az AC30C2X modellével,  2 x 12" 8 ohm Celestion G12M Greenback hangszóróval gyártják és hazai ára kb. 274 000 Ft.

 

Itt is írtunk a VOX AC30-ról...