zenesz_logo.png



A legendás gitárgyártó cég, a Gibson Brands Inc, melynek gitárjait használja Jimmy Page, Slash, Carlos Santana és még rengeteg világhírű gitáros, új többségi tulajdonos kezébe kerül, és új csapat fogja vezetni november elejétől.

 

James-Curleigh-new-Gibson-CEO_700x.jpg

 

James “JC” Curleigh

 

 

Ahogy korábban megírtuk, a Gibson ez év májusában kénytelen volt csődvédelemért folyamodni, mert akkorra közel 500 millió dollárra növekedtek a cég adósságai. Különböző verziók kerültek napvilágra, melyek az ikonikus márka megmentését célozták. Most a Gibson hivatalosan bejelentette, hogy a nemzetközi befektetésekkel foglalkozó KKR lesz a Gibson többségi tulajdonosa. A befektetők James “JC” Curleigh-t nevezték ki elnök-vezérigazgatónak, aki korábban a Levi Strauss & Co. elnöke is volt.

 

Curleigh sajtóközleményében így nyilatkozott: „Mint zenész mindig nagyra becsültem Gibson gitárjaimat és a legnagyobb tisztelettel gondolok a Gibson márkára, és azokra, akik ilyen gitárokon játszanak. A Gibson mindig úttörő szerepet játszott a hangszerek innovációja terén, és több mint 100 éve alakítja, formálja generációk és stílusok zenei hangzását. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy vezető szerepet kaptam az ikonikus márka életében.”

 

 

Joe-Bonamassa 700x.jpg

 

 

Joe Bonamassa

 

A cég még a következő kinevezéseket jelentette be: Cesar Gueikian – marketing vezérigazgató, Kim Mattoon – gazdasági vezérigazgató és Christian Schmitz termelési vezérigazgató. Christian Schmitz lesz felelős az „ellátási lánc” tökéletes működéséért, ami nagyjából azt jelenti, hogy a gyártás optimális működtetése és a termékek minősége az ő hatáskörébe tartozik. Vagyis valóban a teljes vezetés megújult!

 

 

 

Slash 600x.jpg

 

Slash és Henry Juszkiewicz

 

 

A Pollstar jelentése szerint Henry Juszkiewicz, aki 1986 óta vezette a Gibsont, még egy évig a cégnél marad, hogy az átállásban segítsen.

 

Akit érdekel, a Gibson közleményéről, az új vezetőségről - angol nyelven - ITT olvashat.