zenesz_logo.png



Az Ibanez BIGMINI új eszköze mindent tud, amit egy kompakt hangolópedáltól elvárhatunk.

 

11790180_600x.jpg

 

Sokan esküsznek a csíptetős hangológépekre, mások pedig a pedál kivitelűt részesítik előnyben. Tény, hogy mindkettőnek megvannak az előnyei, és persze a hátrányai is. A kérdés az, hogy milyen körülmények között – egy vagy több gitárra, elektromosra, vagy akusztikusra, színpadon vagy otthon – kívánjuk használni. A csíptetős hangolót egy pillanat alatt tehetjük át egyik gitárról a másikra, nem gond számára az akusztikus gitár sem, viszont általában nehezebb leolvasni, az elem előbb-utóbb lemerül, és találkoztam olyannal is, ami annyira érzékeny, hogy pl. 009-es húrt szenvedés behangolni vele.

A pedál kivitelű – legalábbis szerintem – könnyebben leolvasható, általában nem „ideges”, viszont hangoláshoz csatlakozatni kell hozzá a gitárt. Talán a legjobb, ha mindkét fajtával rendelkezünk.

 

ibanez-mini_bigmini_001_500x.jpg

 

Ezzel együtt egy profi pedálboardból nem hiányozhat egy megbízható, sokoldalú hangolópedál, amire mindig számíthatunk. Ilyen például az Ibanez BigMini hangológép. Akár elektromos gitárhoz, akár basszusgitárhoz, vagy bármely más elektromos hangszerhez használjuk, a kromatikus BigMini pedál +/- egy százalék pontosságot garantál az A0 (27,50 Hz) - C8 (4186 Hz) tartományban. A LED kijelző stroboszkóp vagy hagyományos mutatós üzemmódban is jól láthatóan jelzi a pontos hangolást, még a sötét színpadon is. A két mód között igényeinknek megfelelően válthatunk.

A pedál tetején elhelyezett CALIB gombbal 435 Hz és 445 Hz között állíthatjuk a referencia hangmagasságot, ugyanakkor a standard hangolásnál akár 4 félhanggal alacsonyabb „drop” hangolásokra is alkalmas a kis Ibanez.

A BIGMINI true bypass működésű, és kompakt méretének köszönhetően minimális helyet foglal a pedálboardon. Üzemeltetése a DC 9 Voltos adapterrel történik, ami nem tartozék.

További részletek és ár: Mezzoforte Hangszeráruház