zenesz_logo.pngA Musikmesse és a Prolight + Sound kiállítások kereken 110 ezer látogatót vonzottak idén a Maina-parti metropoliszba, hogy látogatásukkal megerősítsék a frankfurti vásár világvezető pozícióját. A hibátlan rendezésű és tartalmilag rendkívül sokrétű kiállítás ebben az évben is fejlődni tudott.

 

Gitárok 600x400.jpg

 

Mindenki dícsérte a rendezvényt.
Nem kevesebb mint 2388 kiállító vett részt az idei paradén, nyolccal több mint tavaly, és 120 ország zenészei, szakemberei és üzletemberei jöttek el, Frankfurtba, csanem 1000-el többen mint a múlt évben. Látogatók és kiállítók egyaránt pozitíven értékelték a kiállítás rendezését és egyértelműen megállapították, hogy a frankfurti vásár, a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, aminek kíváló szervezése és bonyolítása a Frankfurter Messe Team kíváló és hozzáértő munkáját dícséri. A rekordszámú látogató közönség a világ 55 országának kiállított termékeit csodálhatta meg március 21 - 24 között.

 

Gibson 600x400.jpg

 

A híd amely a zene a zeneipar és a zenei vásár között az eltelt évek során kiépült,, most 2012-ben még jobban megszilárdult. Immár második alkalommal látta vendégül a Musikmesse a német PRG Live Entertainment Award-ot, ami két koncertet mutatott be a fesztiválcsarnokban. Első alkalommal volt jelen a www.musicload.de a kiállításon, mely oldal piacvezető online portál a zeneletőltő iparban.
A Frankfurti vásár új business tárgyalója is nagy sikerrel debütált. A több mint 10 országból érkező üzletemberek nagyon elégedettek voltak a kezdeményezéssel, és a szolgáltatásokkal egyaránt.  
A Prolight  Sound idén is dinamikusan terjeszkedett, első alkalommal került s programba a rendezvényszervezés, aminek magyarul az esemény azaz Event Plaza címet adták. A színvonalas konferenciaprogram több mint 200 résztevőt vonzott.  

 

Sabian 600x400.jpg

 

A satisztikák szerint külföldről 41 ezer látogató érkezett, elsősorban Hollandia, Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia, Svájc, Ausztria, Belgium, Svédország, Lengyelország és Oroszország szakemberei és zenészei vezették a listát. Magyarországról is sokan jöttek el Frankfurtba, de jelenlétünk csak a statisztikai számsor végére sorolt bennünket.
A kiállíás alkalmával közvéleménykutatás történt aminek során a Prolight+ Sound orientált résztvevők jövővel kapcsoltos véleménye sokkal inkább bizonyúlt pozitívnak, mint ahogy azt a Musikmesse látogatói nyilatkozták.
A megkérdezett belföldi azaz német látogatók 90%-a optimista véleménnyel volt, míg a külföldi válaszok 81%-a vallotta ugyanezt. A Bose igazgatója Martin Becker úr, kiemelkedőnek tartotta mindkét kiállítást, ugyanis termékeikkel két helyen is megjelentek.
Ilyen és ehhez hasonló vélemények mellett a német zenei gyártók ebbe az esztendőben 3,5 milliárd € bevétellel számolnak a profiesszionális világitási és hangosítási szektorban, míg a zenei szektor 2,7 millárd € bevétellel kalkulál.

 

Lányok a zongoránál 600x400.jpg

 

A 33. Musikmesse és a 18. Prolight+Sound kiállítások számtalan programmal váltak színessé és tették átfogóvá ezt a világmérteiben is egyedülálló seregszemlét. Összesen több mint 1000 önálló rendezvény egészítette ki a kiállítások bemutatóit, szakmai díjátadásokra került sor, de ez idő alatt rendezték a Woma of the World fesztivált és a Musikbiz@Night rendezvényt valamint a German Pianist Award programokat.
A következő Musikmesse és Prolight+Sound kiállítás 2013 április 10 -13 között kerül megrendezésre. ( -)


www.messefrankfurt.com