zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Elkészült a fiatal énekes, dobos, zeneszerző, Kovács Tamás első, ötszámos EP-je, melynek címe Anywhere.

 

 

 kot_650.jpg

 

 

 

Elkészült a fiatal énekes, dobos, zeneszerző, Kovács Tamás első, ötszámos EP-je, melynek címe Anywhere. Végighallgattuk a lemezanyagot, és jó volt hallani a levegős, letisztult, néhol amerikai soft rock bandák jobbfajta dalait idéző zenét.

 

A szerző, énekes-dobos Kovács Tamás így vall magáról:

 

„22 éves vagyok, Hajdúszoboszlón élek, zenész családban nőttem fel, és 10 éves korom óta dobolok. Édesapám régi motoros a szakmában, a 70-es, 80-as években gitárosként számtalan formációban megfordult Budapesten (Rockszínház, Apostol, stb.), illetve vidéken is, így talán nem véletlen, hogy az ő nyomdokaiba lépve a testvéremmel mi is a zenész hivatást választottuk. 

 

Jelenleg dobosként a Smith Rock Family nevű családi formációnkban játszom, ahol klasszikus hard rockot és bluest játszunk. A dobolás mellett pár éve énekesként is próbálok karriert építeni, az első komoly mérföldkő a 2013-as "Debrecen Hangja" tehetségkutató megnyerése volt, melynek apropóján elkészítettem első, bemutatkozó EP-met. A lemezen saját számok hallhatók, műfajilag talán pop/rock stílusba lehetne sorolni a számok nagy részét.

 

A jövőben szeretnék zenekart alapítani és koncertezni a saját számos projekttel, emellett pedig szeretném, ha minél több helyre eljutna, és hallgathatóvá válna a lemez.”

 

 

 

 

 

 

 

Röviden ennyit mesélt magáról Kovács Tamás és mi úgy éreztük, hogy lenne még pár kérdésünk, amit fel is tettünk, így készült az alábbi villáminterjú…

 

Játszol-e a dobon kívül más hangszeren?

 

Kovács Tamás: A dobolás mellett gitározom, nem professzionális szinten, de ez segít a számírásban, mivel általában egy szál gitárral születnek a számok, utána következik a hangszerelés.

 


Miért készültek angol szövegek a dalaidhoz?

 

KT: A dalok jellegéhez szerintem jobban illik az angol szöveg, és szeretném külföldre is pár helyre eljuttatni az anyagot. Legfőképp ezek voltak az okok, amiért nem magyarul íródtak a dalok. Mivel azóta többen is kérték, ezért elképzelhető, hogy a jövőben születni fog pár szám magyarul is. 

Mi a helyzet a CD terjesztésével?

 

KT: A CD-t egyelőre az interneten terjesztem, a Facebook oldalamon lehet előrendelni/meghallgatni, illetve próbálom minél több rádióhoz, magazinhoz, ismerőshöz eljuttatni, a célom, hogy minél többen megismerhessék az anyagot.

 

 

 

kovt_650n.jpg

 

 

 

Elsősorban szólistának, vagy hangszeres énekesnek tekinted magad?


KT: Régebben dobos-énekesként tevékenykedtem, aztán idővel "átalakultam" szólóénekessé. Úgy tapasztalom, hogy az emberek szeretik, ha van egy frontember a zenekarban, én pedig nem bánom a dolgot, mivel a dobok mögül nem volt könnyű felvenni a kapcsolatot a közönséggel. Mindamellett a családi formációnkban dobos vagyok, szóval szerencsére a dobolást sem kell hanyagolnom.

 

 

A lemezen hallható formáció hallható lesz élőben?


KT: Amint már említettem, a lemezen javarészt a családom működik közre, plusz egy gitáros barátom, viszont velük már van egy formációm, így nem szeretnék még egy, szinte ugyanazon tagokból álló zenekart létrehozni. Viszont nagyon szeretnék koncertezni ezzel az anyaggal, szóval jelen pillanatban épp tagokat keresek ehhez a projekthez. Az egyetlen biztos pont a bátyám basszusgitáros poszton, de a többi pozícióra is van pár elképzelésem, hogy kiket fogok megkeresni.

 

 

Szándékos a szinte minimalista hangszerelés - nincs billentyű, csak gitárok - vagy a kényszer szülte?

 

KT: A minimalista hangszerelés egy kicsit a véletlen műve, mivel úgy gondoltuk, hogy ha majd mindent felveszünk szépen sorban, a munkálatok végén szólunk egy billentyűsnek, azonban annyira megtetszett ez az „egyszerű” hangzásvilág, hogy inkább elálltunk szándékunktól.


Milyen zenéket hallgatsz elsősorban?

 

KT: Imádom a dallamos zenéket, legfőképp az AOR nagyjait: Toto, Journey, ahol a popularitás mellett szakmailag is remek dolgokat hallhatunk, de rengeteg más zenét is szeretek, különböző stílusokban. A teljesség igénye nélkül: Dream Theater, Karnivool, Sting, Eric Clapton, George Benson. Fourplay, stb.

 

A Zenészmagazin további sikereket és új dalokat kíván Kovács Tamásnak és reméljük, hogy magyar szövegek is születnek az új kompozíciókhoz.

 

 

 

Kovács Tamás
Anywhere - EP

https://soundcloud.com/kovacstamas07

 

 

Közreműködtek:
Kovács Zoltán - szólógitár
Nagy Zoltán - gitár
Kovács Zoltán "Zozo"- basszusgitár, vokál
Kovács Tamás - dob, ének
A felvétel a hajdúszoboszlói Rockspa hangstúdióban készült. (rockspastudio.com)

 

[-k-]