zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A dobos Phil Rudd és az énekes Brian Johnson szerint is a 40 éves AC/DC Malcolm Young gitáros kényszerű kiválása ellenére folytatja pályafutását.

 

138155-4fd11a9e-c4f4-11e3-bbdc-335205f64e54.jpg

 

Malcolm Young

 

 

 

Április óta folyamatosan érkeznek a hírek az AC/DC esetleges feloszlásáról, aminek az oka az egyik alapító tag, a ritmusgitáros Malcolm Young súlyos betegsége. Azóta a zenekar tagjai közül többen cáfolták a feloszlásról szóló híreket, most legutóbb Phil Rudd dobos jelentette ki: a banda ismét turnézni fog.

 

A 61 éves Malcolm Young, aki a szólógitáros Angus Young (59) testvére, valóban súlyos beteg, ezt a zenekar egyetlen tagja sem tagadta, és most már egyetlen AC/DC tag sem lát esélyt arra, hogy Malcolm akár stúdióban, akár élőben játszhat még a legendás csapattal. Betegségének részleteiről a gitáros személyiségi jogaira hivatkozva nem hajlandók beszélni. Mindösszesen annyit tudni Malcolmról, hogy a kórházból kijött és családjával visszavonultan él valahol Ausztráliában.

 

 

 

article-0-1D1ED54100000578-642_634x608_crop.jpg

 

Brian Johnson és Angus Young

 

 

 

A rajongók és az AC/DC zenészei sokáig reménykedtek Malcom Young visszatérésében, de úgy tűnik most már elfogadták, hogy ez nem lehetséges. A feloszlásról szóló pletykáknak az is alapot adhatott, hogy állítólag a zenészek között volt egy hallgatólagos megállapodás, hogy amennyiben bármelyikük nem lenne képes folytatni a koncertezést, a banda megszűnik. Ehhez képest Phil Rudd dobos így nyilatkozott: „Mindannyiunknak meg kell halnunk ahhoz, hogy a banda megszűnjön.”

 

A befejezésről szóló híresztelésekre a banda azzal válaszolt, hogy hivatalosan is bejelentették a már régen várt új albumuk elkészültét. (A zenekar a 2008-as Black Ice című album óta nem készített újabb lemezt.) A hírt az énekes Brian Johnson tette közzé egy interjúban hozzátéve, hogy az albumnak még nincs végeleges címe és a kanadai Vancouverben folytak a lemez befejező munkálatai. „Természetesen nagyon hiányzik Malcolm, és bár Stevie Young (Malcolm unokaöccse) csodálatos volt, de azzal a tudattal dolgozni, hogy egy banda tag súlyos beteg, nagyon nehéz dolog.”

 

Stevie Young – a harmadik Young testvér, Alex fia – már korábban is helyettesítette Malcolmot, így logikus volt az ő bevonása e lemezfelvételekbe. (A három Young testvér szülei 1973-ban vándoroltak ki Skóciából Ausztráliába.) Egyelőre azonban még csak lebegtetik a hírt, hogy az AC/DC - akár még 2014-ben - turnézni fog, és azt sem közölték hivatalosan, hogy Malcolm helyébe Stevie Young lépne.

 

 

STEVIE-YOUNG.jpg

 

 

Az azonban biztosnak tűnik, hogy az ausztrál hard-rock csapat folytatja a pályafutását és sor kerül a 40 éves fennállásukat ünneplő 40th Anniversary turnéra.

 

-k-