zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Augusztus 16-án múlt 45 éve, hogy Carlos Santana a Woodstocki Fesztivál második napján színpadra lépett zenekarával és egy lehengerlő, máig emlékezetes koncertet játszott.

 

santana_700.jpg

 

 

Augusztus 16-án múlt 45 éve, hogy Carlos Santana a Woodstocki Fesztivál második napján színpadra lépett zenekarával és egy lehengerlő, máig emlékezetes koncertet játszott. Pedig emlékezetes koncertekben nem volt hiány, gondoljunk csak Joe Cocker, Jimi Hendrix, vagy Alvin Lee színpadra lépésére.

 

Egy „apró” kis időpontváltozás majdnem meghiúsította Santana koncertjét. Az eredeti műsorterv szerint Santanáék este 8-kor kezdtek volna játszani, de már délelőtt 11-kor a helyszínen voltak. Carlos úgy gondolta, hogy bőven van még idő a kezdésig, ezért engedélyezett magának egy kis „utazást”.

 

„Azt mondtam magamnak, azt hiszem, magamhoz veszek egy kis anyagot, és amikor visszatérek, pont itt lesz az ideje a színpadra lépésnek, és akkora nagyjából jól fogom magam érezni.” – mesélte Santana 1989-ben a Rolling Stone magazinnak. „De amikor épp a csúcson voltam, úgy délután kettő körül, valaki odajött és azt mondta, ha most rögtön nem kezdtek, nem fogtok játszani.”

 

Santana úgy döntött, hogy – fogalmazzunk finoman – módosult tudatállapotban is játszani fog, habár szemtanúk szerint folyamatosan hallucinált. Később elmondta, hogy úgy érezte, a gitárja egy kígyó. Ezzel együtt, a zenekar karrierje szempontjából döntő fontosságú, óriási sikerű koncertet játszottak.

 

A zenekar Carlos Santana (gitár), Gregg Rolie (ének, billentyűk), Jose "Chepito" Areas (percussion, trombita), Mike Carabello (konga), David Brown (basszus), és Michael Shrieve (dob) felállásban játszott.

 

A 45 perces szetben a következő dalok hangzottak el:

 

(1) Waiting

(2) Evil Ways

(3) You Just Don't Care

(4) Savor

(5) Jingo

(6) Persuasion

(7) Soul Sacrifice

(8) Fried Neckbones and Some Home Fries

 

 

 

 

 

Santana első albuma ugyanabban a hónapban jelent meg, vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy a woodstocki koncert az első igazi nagy nemzetközi bemutatkozása volt a latin rockot játszó bandának.

 

Santana hivatalos weboldala