zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Most készült el Eric Clapton új videoklipje a "Call Me the Breeze” című dalra, amely a hamarosan megjelenő The Breeze című, JJ Cale emlékére készülő Clapton albumon is rajta lesz.

 

 

 

 

 

„Szeretném, ha az emberek éreznék, mit is köszönhetünk JJ Cale-nek” – mondja Clapton, aki világsikerre vitte Cale olyan dalait, mint például az “After Midnight” és a “Cocaine.” „Ez nagyon fontos. Én csak a közvetítő vagyok. Mindig úgy éreztem, hogy ez a fő feladatom.  Megpróbálom úgy interpretálni a dalokat, hogy a nagyközönség, vagy legalább azok, akik figyelnek arra, amit csinálok, kíváncsiak legyenek, honnan is jönnek ezek a dolgok.”

 

 

maxresdefault700.jpg

 

 

Az énekes, gitáros, dalszerző JJ Cale, akinek a szerzeményeit nem csak Eric Clapton által ismerhette meg a világ, mert a Lynyrd Skynyrd a „Call Me the Breeze” című dallal ugyanolyan sikert ért el, mint Clapton a Cocaine-nal, kocsmai zenészként kezdte Oklahomában. Zenéje a blues, a jazz és a folk sajátos keveréke volt. 2006-ban Grammy díjat kapott „The Road to Escondido” című, Claptonnal közösen készített albumáért. Cale többször fellépett Claptonnal a Crossroads fesztiválokon, de mindig háttérembernek tartotta magát. „Az emberek ismerik a zenémet, de minden híres dalomat, valaki más tette ismertté…De ez is volt a célom.” Clapton nagyon jó barátságban volt JJ Cale-lel, nagyra tartotta, mint embert és művészt. Ez a videóból is kiderül, érdemes megnézni…

 

 

072613-jj-cale-clapton-600-1374955139.jpg

 

 

Eric Clapton példaképe, JJ Cale 2013. július 26-án távozott el.