zenesz_logo.pngfejlec_graf_zenesz.svg
Hazánkban is nagy a mozgolódás a QSC háza táján! Jelenleg leginkább a TouchMix érintőképernyős digitális keverőpult tartja lázban a szakmát.

 

 

2014. április 29-én különleges hangtechnikai rendezvényre került sor. Végre Magyarországon is bemutatkozott a QSC TouchMix érintőképernyős digitális keverőpult. Ám a hangtechnikai csemegék sorának itt még nem volt vége! Olyan dolgok történtek, amelyre biztosan nem számítottak a résztvevők!

 

De haladjunk szépen sorjában. Balogh Géza, a QSC hazai disztribúciójának vezetője mondott köszöntőt, melyben elmondta, duplán is nagy öröm a rendezvény, hiszen egyrészt itt a várva várt QSC TouchMix, másrészt pedig Mark Bailey, a QSC regionális értékesítési igazgatója is megtisztelt minket, ráadásul előadóként. Rögtön ezután Bogár István QSC cégbemutatója következett. Ebben a részben megtudhattuk, milyen viszontagságokon mentek keresztül az alapítók, míg kitartásuknak köszönhetően világszerte ismert cég lett a QSC. Valóban mesébe illő a történet. Ezután következett a várva várt bemutató, melynek főszereplője a QSC TouchMix volt. Az előadó szerepében Mark Bailey-t hallgathattuk, Balogh Géza tolmácsolásában. Itt elhangoztak azok az információk is, amelyekre nagyon rég vártunk.

 

Az árak tekintetében a QSC TouchMix-8 bruttó kiskereskedelmi ára 299 999.-Ft, a QSC TouchMix-16 pedig 424 999.-Ft. Az eszközök várhatóan 2014 szeptemberében érkeznek, amelyekre előrendelést a viszonteladóinknál lehet leadni. A megrendeléseket érkezési sorrendben fogjuk teljesíteni. A viszonteladók listája ide kattintva érhető el.

 

 

 

1798591_350_n.jpg


Az érintés napján természetesen kipróbálható volt a QSC TouchMix!

 

 

 

A bemutatón kiderült, hogy a TouchMix sorozattal a QSC ismét egy egyedülálló termékcsaládot alkotott. A keverőpultok piacára történő belépés a TouchMix-szel kezdődik a QSC számára, ezért ezt a belépőt hibátlanul szeretné kivitelezni úgy, hogy amikor a termék elérhetővé válik, akkor már minden szempontból tökéletes legyen. Elsősorban szoftveres finomításról van szó. Ez az oka az őszre tolt megjelenésnek.

 

 

 

 

 QSC TouchMix - Magyar nyelvű bemutató videó

 

 

 

A rendezvényen felmerült egy kérdés, amire ezúton is szeretnénk választ adni. Egy résztvevő afelől érdeklődött, hogy a QSC TouchMix processzora elegendő teljesítményt biztosít-e az eszköz számára. A válasz természetesen igen, mivel a QSC rendkívül nagy tapasztalattal bír a digitális hangtechnika területén, ezen belül is a nagy számítási kapacitást igénylő rendszereknél (ld. Q-Sys hálózati audio rendszer). Ebből is következik, hogy a TouchMix processzora sokkal inkább egy nagyobb processzor egyszerűsített változata, amely még kellően nagy kapacitást biztosít a készülék megbízható és professzionális működéséhez.

 

Ezután szintén Mark Bailey előadásában egy olyan erősítő bemutató következett, melyhez hasonló még biztosan nem volt hazánkban! Mark szódásszifon és slag segítségével prezentálta, milyen nagyságrendbeli különbség van egy erősítő különböző üzemmódjai között. A híd üzemmód hatását a közönség java saját bőrén érezhette. Ezután egy nem túl szabványos kábellel ellátott PL380-as erősítő hídba kapcsolt hangsugárzó kimenetét rákötötte egy PLD4.5 erősítő tápbemenetére. A PLD4.5 így életre kelt. A PLD4.5-ös erősítő egyik kimenetére egy AD-S8T hangsugárzót, a másik kimenetére egy AD-S28Tw mélysugárzót, a harmadik kimenetére pedig egy villanyrezsót kötött. A hangsugárzóból a kedvenc dalai szóltak, miközben a rezsó felmelegedett és popcorn sütés lett belőle. Igazi QSC popcorn volt ez a javából! A kísérleteknél a közönség is aktív résztvevő volt, melyet Mark QSC logóval ellátott ajándékokkal honorált.

 

 

 

rezsĂł700_n.jpg

 

A PLD4.5 erősítő hangsugárzó kimenetére kötött rezsó nem unatkozott!

 

 

 

 

A frissítők és sütemények elfogyasztása után következett Bogár István aktív hangsugárzókkal kapcsolatos bemutatója. Egy exkluzív verziót láthattunk, hiszen a bemutató végén Mark Bailey demózta a hangsugárzókat. A legkisebb taggal, a K8-al indított, amely ismét ámulatba ejtette a közönséget a hangképével és hangerejével, bár a végső határaitól még nagyon messze voltunk.

 

 

10298905_700.jpg

 

Bogár István - QSC hangsugárzók bemutatója

 

 

A demón a Q-Sys rendszer segítségével megszólaltatott dalok voltak hallhatóak. A közönség folyamatos tájékoztatást kapott arról, melyik hangsugárzó hallható éppen, hiszen az adott hangsugárzó terméktáblája világított, illetve a kivetített képen is megjelent az éppen üzemelő hangsugárzó típusa. Ezt a lehetőséget a Q-Sys hálózati audio rendszer biztosította.

 

Ezután az élő zenéé volt a főszerep. Csemer Boglárka (Boggie) és Sebestyén Áron adta elő többek között a Parfüm című dalt. A mini koncert fantasztikusan sikerült, a rendezvény után Mark Bailey is áradozott Boogiékról. Ezután rögtön a Sárik Péter trióé volt a színpad. Best of Jazzkívánságműsor névre keresztelt produkciójukkal kápráztatták a szakavatott közönséget. A két zenekar kiválasztása nem véletlen, hiszen Csemer Boogiék K8-at, Sárik Péterék pedig K10-es aktív hangsugárzókat használnak.

 

 

14865_700_n.jpg

 

A Sárik Péter trió a színpadon

 

 

 

A koncertek után ismét QSC TouchMix bemutatóra került sor, ám exkluzív keretek között, hiszen a jelenlévők körülállhatták a pultot, így testközelből szemlélhették a bemutatót.

 

 

 

 

 

A rendezvény után Mark riportot adott stábunknak

 

 

Forrás: qsc.hu 

A QSC hazai forgalmazója: Interton Kft.