zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Nem lehetett panaszra oka a Sennheisernek standja látogatottságát illetően. A kiállítása jól elkülönített módon, többféle szekcióból állt.

 

sennheise stand 01_700.jpg

 

 

A külső szemlélő számára talán nem is tűnt fel annyira az a szemléleti váltás, ami az utóbbi időszakban a Sennheisernél is bekövetkezett, és aminek nyilván számos, részben gazdasági oka is van.

 

A változást kis jóindulattal nevezhetjük akár marketing húzásnak is. A Sennheiser kimozdult a jól megszokott 4.0 “bázishelyről” és átköltözött a Frankfurti Vásár Halle 8.0-ás csarnokába, ezzel még jobban hangsúlyozva, hogy termékeivel elsősorban a PRO tematikához kíván kapcsolódni. Természetesen azért a zenészekről sem feledkeztek meg, e területen inkább a live-sound, a színpadi technika és a stúdiótechnika az, ami konzekvensen nagyobb hangsúlyt kapott a kiállítás tematikájában.

 

A feltevés szerintünk jogos, a döntés pedig következetes. Az új, emlékezetünk szerint tavaly debütált és átkomponált stand dizájn – beleértve a korábban elkülönült DEMO színpadot, ahonnan eltűntek a megszokott és egyébként kitűnő német énekegyüttesek, akik “többszólamaikkal” leénekeltek mindenkit, aki erről a nehéz műfajról valamit is képzelt – sokkal átláthatóbb és elkülönített módon bontotta szekciókra a teret és tematikát, így otthonosabban tudott mozogni az ember a Sennheiser birodalmában. Igaz viszont az is, hogy rálátás tekintetében a korábbihoz képest kedvezőtlenebb helyre került a stand, minthogy azonban a Sennheiser célközönséget vonz, azt hisszük, ez elhanyagolható szempont.

 

 

Színpad, stúdió, és broadcasting, szerintünk ezek lehettek a kulcsszavak a Frankfurti Vásár 8.0 csarnokában a 70-es helyen felállított  Sennheiser standon. Egy biztos, akadt bőven látnivaló, és a Sennheiser szakembereit megállás nélkül szóval tartották az érdeklődők. Mi is ezt tettük...

 

Újdonság volt, hogy a korábbi profi énekegyüttesek helyett, most zenészek vették birtokba a standba beépített színpadot, hogy a Sennheiser nyújtotta lehetőségeket személyesen is kipróbálják. A Sennheiser Evolution színpadán örömmel fogadták az előadókat, míg a Sound Room (hangszoba) elsősorban énekesek és dalszerzők személyes érdeklődésére tartott számot. Itt a látogatók a vadonatúj, most debütált MK 8 stúdiómikrofont az elsők között próbálhatták ki. A diszkósok egy külön DJ pultnál konzultálhattak egy profi DJ-vel, és megismerkedhettek a Sennheiser új DJ- és stúdió (mixing) fejhallgató sorozatával, sőt néhány szakmai trükköt is elleshettek a profiktól.

 

 

Senn SR 700x400.jpg

 

A Sennhesier Sound Room munkatársai segítségével többek között az MK4 és az MK8 mikrofonok hangzáskülönbségét tesztelhették az érdeklődők a helyszínen kialakított kis stúdióban.

 

 

Szerintünk a stand egyik legérdekesebb, vagy inkább legvonzóbb területe a Sennheiser Sound Room volt, ami idén is lehetőséget kínált kisebb zenekarok számára, hogy egy profi hangmérnök segítségével a helyszínen rögzítsék, egyik-másik zeneszámukat, amit azután egy USB sticken haza is vihettek. Egy gitár, egy ütős (cajon) és egy szaxofon állt rendelkezésre a helyszínen, valamint az MK 4 és az új Sennheiser "sajátkapszulás" MK 8 stúdiómikrofon. Mi is kipróbáltuk, igazi élmény volt!

 

 

 

SAM_7902_700.jpg

 

Nem csak DJ bemutató volt, hanem egyben óriási fejhallgató teszt is

a legendás Sennheiser HD fülesek legjobbjaiból.

 

 

A nyitott színpad előtt, ami azért a stand szerves része volt, egy Sennheiser DJ sarok várta a nagyérdemű közönséget. Egy hivatásos zenegyáros DJ napi workshopok keretében mutatta be az érdeklődő, vagy arra tévedő amatőr DJ-knek, hogyan kell szkreccselni és „ütemzsonglőrködni”. A résztvevők a Sennheiser új DJ fejhallgató sorozatán – a HD8 DJ, HD7 DJ és HD6 MIX modelleken – keresztül hallgathatták a mixet és maguk is kipróbálhattak néhány szakmai fortélyt.

 

 

mk.jpg

 

 

A jobboldali fényképen jól látható az új kétmembrános Sennheiser MK8 stúdiómikrofon minden igényt kielégítő karakterisztika választéka.

 

 

 

A Musikmesse ideális helynek mutatkozott az MK 8 kétmembrános kondenzátor mikrofon bemutatására is. Ez a professzionális stúdiómikrofon – az MK 4 régóta várt testvérmodellje – öt különböző iránykarakterisztikával rendelkezik (gömb, széles kardioid, kardioid, szuper kardioid és 8-as módozatok), hogy bármely felvételi helyzethez alkalmazkodni tudjon.

 

Az értékét külön növeli, hogy 24 karátos arannyal precízen „befröcskölt“, 1"-os membránnal és egy rugalmas rögzítésű kapszulával rendelkezik, ami csillapítja a testzajt. Az MK 8 új stúdiómikrofon 3 állású, kapcsolható mélyvágó szűrője kiküszöböli az alacsony frekvenciás zajokat, illetve csökkenti a proximity hatást. A masszív mikrofon egy 3 állású PAD (érzékenység) kapcsolóval is rendelkezik, a szélsőségesen hangos audio források kezeléséhez és a jelnek a soron következő felvevőeszközhöz történő adaptálásához. Az MK 8 nyár végétől már Magyarországon is kapható lesz az AudioPartner forgalmazásában.

 

 

LSP 500 PRO_700.jpg

 

 

 

A vezeték nélküli működő professzionális Sennheiser hangosító rendszer működése akár egy iPad-ről is irányítható, rendkívül praktikus és nagyon gyorsan mobilizálható eszköz.

 

 

A professzionális wireless színpadtechnika évek óta a Sennheiser egyik legfontosabb kutatási területe. Sikereit és kiemelkedő tulajdonságait számos világsztár is igazolta, akik a legkülönbözőbb színpadi körülmények között használták az Evolution sorozat mikrofonjait, és az ugyancsak sikeres fülmonitor rendszereket. A Sennheiser most is kiállította vezeték nélküli mikrofon- és monitorrendszereit, a sikeres Evolution vezeték nélküli sorozatot – beleértve az 1.8 GHz-es modelleket is – egészen a referenciának számító Digital 9000 rendszerig. Az ugyancsak vezeték nélkül irányítható LSP 500 PRO hangrendszer, ami képünkön is látható, és korábban a ZenészMagazin is hírt adott róla, nem olyan régen megkapta az IF Product Design Award kitüntetést, ugyancsak része volt a Sennheiser Evolution színpadán működő PA rendszernek.

 

 

SAM_7911_700.jpg

 

Az egyik legnépszerűbb evolution e835 kardioid karakterisztikájú mikrofon beépített adóegységgel, mellette a felcsatolható kockaváltozat, míg jobboldalon a G3 100 "all in one set" adókészülék két darabja látható, amit énekeseknek és riportereknek ajánlanak.

 

 

 

A Sennheiser idén is nagy hangsúlyt fektetett a rádió- és tévériporter mikrofon és fejhallgató technikára. Ezen a területen számos újdonság lát napvilágot minden évben. A kiállításon most is kiemelten fontos volt a videó felvételekhez kapcsolódó hang is, így láthatók voltak a kamerák optimális hangzását biztosító, vezetékes és vezeték nélküli Sennheiser eszközök is. A felvételkészítés szerelmesei nemcsak az MK 4 és MK 8 nagymembrános kondenzátor mikrofont, hanem a Sennheiser fejhallgatóinak széles választékát is kipróbálhatták.

 

 

Senn SR2050 EM trasmitter.jpg

 

 

A Sennheiser rackbe telepíthető professzionális SR 2050 IEM típusú wireless sztereó transmittere, ami tetszés szerint bővíthető, és áthallás nélküli sztereó vételt garantál.

 

 

 

Már az elmúlt években is nagy sikere volt a mikrofon összehasonlító falnak, ahol csúszkán mozgatva azonnal tesztelni lehetett szinte valamennyi Sennheiser mikrofon hangját, az új MK 8 kétmembrános stúdiómikrofonnal együtt. Talán nem is lehetne elképzelni Sennheiser jelenlétet egy kiállításon, a Neumann szomszédsága nélkül. A berlini illetőségű testvér, nagyszerű és gyönyörű mikrofonokat gyárt, talán még sokan emlékeznek rá, hogy az elmúlt években számos Sennheiser mikrofon Neumann kapszulákkal került forgalomba, ami nyilván nem véletlen együttműködés a két márka között.

 

 

neumann 700x400.jpg

 

Csupán egy karnyújtásnyira volt a Neumann standja, ahol egy külön demó helységben profi hangmérnöki előadások és a kitűnő márka stúdiómikrofonjainak bemutatói zajlottak. Képünkön a mikrofonok demó asztala látható a legnépszerűbb Neumann mikrofonokkal feldíszítve.

 

 

 

 

Slusszpoénnak számított, hogy a Sennheiser nyitott előadói színpadán önkéntes, amatőr zenekarok mutatkozhattak be, persze nem kaptak gázsit, viszont a fellépés végén – függetlenül a sikertől, és a produkciótól – egy Sennheiser MK4 mikrofonnal gazdagíthatták „fegyvertárukat”.

 

 

 

senn demo jo 700x400.jpg

 

 

...és szólt a zene, szinte megállás nélkül a Sennheiser standján, ahol az elhangzottakat a Sound Room hangmérnöke rögzítette. Ennek a kis produkciónak az eszmei mondanivalója, valószínűleg az "arccal a Sennheiser  MK4 mikrofon felé" kezdetű és végű mondat lehetett! A képen is látszik, hogy megdolgoztak érte a fiúk – és szólt az „O Sole mio” rockos változatban!

 

 

A kiállításról és a termékekről bővebb információ a Sennheiser és a Neumann márkák hivatalos hazai importőrénél:

 

www.audiopartner.hu

 

(-sr-)