zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A Frankfurti Musikmesse és Prolight + Sound kiállítás és vásár négy nap alatt 110 000 látogatót fogadott 142 országból.

 

 SAM_7703_700.jpg

 

 

Miután március 15-én este bezárta kapuit a Frankfurti Musikmesse és Prolight + Sound kiállítás és vásár, a rendezők közzétettek jó néhány adatot a négynapos eseményről. Az 57 országból érkezett 2 242 nemzetközi kiállító termékeit négy nap alatt 110 000 látogató tekintette meg, akik a világ 142 országából érkeztek. Ezek a számok nagyjából megfelelnek a várakozásnak és azt mutatják, hogy a zeneipar termékei, szolgáltatásai és innovációja iránti érdeklődés továbbra sem lankad. Bár a látogatók száma nagyon kis mértékben elmaradt a tavalyitól, az üzletkötések növekvő száma derülátásra ad okot.

 

A nyilatkozó zeneipari szakemberek szavaiból kiderül, hogy egyrészt nagyon sikeresnek ítélik a frankfurti kiállítást, másrészt a szektor növekvő tendenciájáról beszélnek és bizakodva néznek a 2014-es üzleti év elé.

 

Ami a trendeket illeti – ahogy életünk szinte minden területén – a zeneiparban is érvényesül a mobil eszközök térnyerése. Számos olyan eszköz került bemutatásra, ami megkönnyíti a zenekészítést, például utazás közben. Okostelefonokat és táblagépeket növekvő számban használunk zenekészítéskor, vagy ezekkel vezérlünk különféle eszközöket és akár vonaton ülve is készíthetünk partitúrát egy megfelelő programmal. A mobilitást segítik a különféle WLAN-on keresztül kommunikáló erősítők és más eszközök. Vagyis most úgy tűnik, ez a jövő, de hogy valóban így van-e, az a jövő zenéje…

 

 

Musikmesse 2014